Kragujevčani pali u “Morači”

"Sam početak je pokazao da će biti teško. Slabi smo bili u odbrani, dozvolili smo Radničkom da postavi ono što su htjeli, ali smo vodili iako to možda nismo ni zaslužili", istakao Dejan Radonjić
58 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 21.01.2012. 19:53h

Budućnost Voli je napravila još jedan veliki korak ka plasmanu među četiri najbolja tima. U pravom košarkaškom ratu, pozicionoj borbi, “plavi” su bili sjajni, nastavila seriju nepobjedivosti u “Morači”, a istovremeno i prekinula niz Kragujevčana, koji su u prethodnih osam mečeva zabilježili čak sedam pobjeda.

Opet je odličan bio talentovani Nikola Ivanović sa 20 poena, Džermejn Anderson i Aleksa Popović (devet skokova) ubacili su po 14, a Bojan Dubljević i Čedomir Vitkovac po 13 poena.

Kod Kragujevčana Dejvid Sajmon je dao 31 koš (šut iz igre 16-14), Majkl Skot 19, Miljan Pavković 18 (10 asistencija), a Stefan Sinovec 12.

"Očekivano težak meč, protiv odlične ekipe koja je sjajno vođena sa sedam pobjeda u osam utakmica. Sam početak je pokazao da će biti teško. Slabi smo bili u odbrani, dozvolili smo Radničkom da postavi ono što su htjeli, ali smo vodili iako to možda nismo ni zaslužili. U drugom poluvremenu bolja igra, pozicioni napad, možda i najbolji u posljednje vrijeme. Imali smo dobar procenat šuta za tri poena, od 52 odsto, a dobri smo bili i u skoku. Zadovoljan sam jer smo dobili ekipu koja nam je rival u borbi za gornji dio tabele. Jedina smo ekipa uz Makabi koja svaka tri dana igra sa 100 odsto, ali tako jedino moramo da igramo", istakao je strateg Budućnost Volija Dejan Radonjić.

U prvom poluvremenu viđen je šuterski obračun, igralo se praktično bez odbrana, što pokazuje i ubačenih 97 poena.

Počelo je vođstvom gostiju, Podgoričani su se brzo vratili i preokrenuli.

Radnički je stigao prednost i do kraje prve dionice igra koš za koš. Trojkom Ivanovića, Budućnost Voli je stekla dva poena viška (29:27).

U prvoj četvrtini Sajmon (11) i Skot (7) su dali čak 18 poena za Radnički.

Druga dionica počela je trojkama Pavkovića i Antona Gadeforša (29:33) i do 18. minuta Kragujevčani nisu ispuštali prednost.

Najveću su imali u sredini drugog kvartala (42:36), ali je finiš prvog dijela pripao Podgoričanima.

Serijom 15:4, u kojoj je Aleksa Popović dao šest poena, Budućnost Voli je na veliki odmor otišla sa pet poena viška (51:46).

Do prve opipljivije prednosti “plavi” su stigli u 23. minutu nakon poena Vitkovca, kada je semafor pokazivao 56:48.

Tada je sve polazilo za rukom Podgoričanima, ali se Radnički nije predavao.

Prišao je na 61:59 u 28. minutu nakon novih poena Sajmona. Međutim, sa po pet poena Vitkovca i Andersona, Budućnost Voli je pred odlučujućih 10 minuta stekla devet poena prednosti (71:62).

Već tada se moglo naslutiti da bodovi ostaju u Podgorici.

U prvom napadu posljednje dionice Milan Milošević je pogodio trojku za najveću prednost Budućnost Volija (74:62).

Do kraja meča Pavković i Sajmon su pokušavali da urade nešto više, ali bez uspjeha. Budućnost Voli je mirnom igrom sačuvala vođstvo i stigla do 12. pobjede ove sezone.

"Mi smo imali najteži raspored od svih, Makabi i Partizan kući, Cibona i Budućnost na strani i prezadovoljan sa dvije pobjede. Lakše mi je jer su se vratili Pavković i još neki igrači iz povreda, a Marjanović nije igrao jer još nije spreman. Naš cilj je ulazak u Evropu, nismo blizu plasmana među četiri. Nama Budućnost ne leži, igraju agresivno, a individualno naši igrači ne znaju da igraju odbrane protiv takvih timova", rekao je Miroslav Nikolić, trener Radničkog.

Galerija

Bonus video: