Kraj karijere: Bojan Bakić, strijelac prvog koša u istoriji crnogorske reprezentacije, oprostio se od košarke

"Imao sam brojne pehove sa povredama, koji su prilično uticali na razvoj moje karijere, ali uprkos tome nisam nezadovoljan ostvarenim”, kazao je 36-godišnji Bakić.
11381 pregleda 3 komentar(a)
Bojan Bakić u dresu reprezentacije Crne Gore, Foto: Zoran Djuric
Bojan Bakić u dresu reprezentacije Crne Gore, Foto: Zoran Djuric
Ažurirano: 25.08.2019. 15:40h

Bojan Bakić, strijelac prvog koša u istoriji crnogorske reprezentacije, svojevremeno jedan od najtalentovanijih igrača na ovim prostorima, završio je karijeru.

"Svemu dođe kraj, odluku sam donio u razgovoru sa porodicom, a i zbog svog zdravstvenog biltena. Rano sam bio uključen u rad, već sa 14 godina bio dio seniorskog tima Budućnosti, više od dvije decenije sam profesionalno u košarci. Imao sam brojne pehove sa povredama, koji su prilično uticali na razvoj moje karijere, ali uprkos tome nisam nezadovoljan ostvarenim”, kazao je 36-godišnji Bakić.

Bakić je bio član svih mlađih selekcijaa SR Jugoslavije, dvostruki prvak Evrope u mlađim selekcijama, šampion Jugoslavije u dresu Budućnosti, a ABA lige Hemofarmom.

Osvajao je trofeje u Poljskoj i Letoniji, ostavio trag u Grčkoj. Od 2008. do 2013. je bio dio crnogorskog nacionalnog tima...

“Sada je vrijeme za neke nove izazove, na nekom drugom polju, koji mi je sada prioritet. Iz ljubavi, vremena i iskustva provedenog uz vrhunske igrače i trenere, imam želju da ostanem u košarci kroz rad sa djecom, tako da ću za početak pomoći u radu škole košarke koju vode moji nekadašnji saigrači Savo Đikanović i Vlado Šćepanović", kazao je Bakić za "Vijesti".

Bonus video: