Kralju uzalud "tripl-dabl", Džordž faulirao protiv bivše ekipe

Prvi tripl-dabl u sezoni LeBrona Džejmsa nije bio dovoljan za Klivlend protiv Bruklina
69 pregleda 3 komentar(a)
Klej Tompson, Foto: Reuters
Klej Tompson, Foto: Reuters
Ažurirano: 26.10.2017. 07:03h

Dvije trećine NBA ekipa je bilo sinoć na terenu u još jednoj uzbudljivoj NBA noći punoj iznenađenja.

Šarlot je ubilježio drugu pobjedu kod kuće nadigravši Denver 110-93. Hornetse je predvodio Frenk Kaminski sa 20 poena, a Dvajt Hauard je imao 15 koševa i 19 skokova.

Na drugoj strani je najbolji bio srpski reprezentativac Nikola Jokić sa 18 poena i 11 skokova.

Detroit je bio ubjedljiv protiv Minesote (122-101) najviše uz pomoć Tobajasa Herisa koji je upisao 34 koša, a u poraženoj ekipi je po običaju najbolji Karl-Entoni Tauns sa 23 poena.

Trojka Erika Gordona u posljednjoj sekundi je spasila Hjuston protiv Filadelfije (105-104). Gordon je bio i najefikasniji igrač meča sa 29 poena, dok je u "Siksersima" dobar bio Džej-Džej Redik sa 22 koša.

Prvi tripl-dabl u sezoni LeBrona Džejmsa nije bio dovoljan za Klivlend protiv Bruklina (112-107).

Džejmsovih 29 koševa, 10 skokova i 13 asistencija je nadvladao Spenser Dinvidi koji je bio starter umjesto povrijeđenog Rasela, i upisao 22 poena, uključujući ključnu trojku za vođstvo 43 sekunde prije kraja.

San Antonio je i dalje bez poraza, a nova žrtva je bio Majami (117-100). LaMarkus Oldridž briljira na startu sezone i ubilježio je 31 koš, a kod poraženih je sa klupe eksplodirao Tajler Džonson sa 23 poena.

Pol Džordž se nije proslavio u prvom meču protiv svog bivšeg tima Indijane, ali je Oklahoma ipak lagano slavila (114-96). Džordž je igrao svega 19 minuta, upisao 10 poena i 6 faulova, ali je dovoljan bio Vestbruk sa tripl-dablom od 28 koševa, 10 skokova i 16 asistencija uz pomoć Karmela Entonija koji je imao isti broj poena i uhvaćenih lopti.

Za razliku od Džordža, u prvom meču protiv njegove prošlogodišnje ekipe, Viktor Oladipo je bio sjajan sa 35 poena, ali nije imao pomoć ostatka tima.

Prvu pobjedu sezone je upisao Dalas i to protiv do sinoć neporaženog Memfisa. Ruki Denis Smit je bio sjajan sa 19 poena, dok je Španac Mark Gasol nastavio dobar početak sezone sa 26 koševa.

Finiksu je prijala promjena trenera pa su slavili protiv Jute najviše zahvaljujući sjajnoj roli Ti-Džej Vorena u drugom poluvremenu gdje je dao 20 od svojih 27 poena.

Golden Stejt se dosta mučio sa Torontom, ali su trojke u zadnjem minutu Stefa Karija i Kevina Djurenta izvukle stvar. Kari je na kraju na kontu imao 30 poena, a u kanadskoj ekipi DeMar DeRozan 26.

Lejkersi su u posljednjem meču bili bolji od Vašingtona nakon produžetaka, a Brendon Ingram je imao sjajnu rolu sa 19 poena. Bredli Bil je u Vašingtonu imao 28.

Bonus video: