Kreće borba za titulu

Budućnost i Mornar imaju prednost domaćeg terana, a u finale će se plasirati timovi koji ostvare dvije pobjede
83 pregleda 0 komentar(a)
Petar Stojanović, Foto: Zoran Đurić
Petar Stojanović, Foto: Zoran Đurić
Ažurirano: 10.05.2011. 20:00h

Sjutra su na programu prvi mečevi polufinala plej-ofa košarkaša, a u finale će timovi koji prvi ostvare dvije pobjede.

Budućnost - Ulcinj (srijeda, 19.30 sati)

Aktuelni šampion je sa maksimalnim učinkom završio Superligu, a želi da do nove titule dođe bez poraza. Prva prepreka na tom putu je Ulcinj, koji je “plave” namučio na svom terenu i malo je nedostajalo da napravi iznenađenje.

- Izuzetno poštujemo i cijenimo ekipu Ulcinja, ali sve zavisi od nas. Ako budemo igrali maksimalno angažovano kao i do sada, sa dobrom odbranom i trčanjem, pobjeda ne bi trebalo da dođe u pitanje. Realno je da ćemo sve da riješimo u dvije utakmice - optimista je krilo Budućnosti Marko Simonović.

Malo je nedostajalo da Ulcinj slavi u ponedjeljak veče u Baru i da sa treće pozicije uđe u plej-of. Međutim, sreća im nije bila saveznik, pa je pred njima nemoguća misija u polufinalu plej-ofa. Jasno im je da ih samo čudo može odvesti u finale, ali će pokušati da što skuplje prodaju kožu.

- Budućnost je apsolutni favorit, a mi dolazimo sa željom da pružimo što jači otpor. Imali smo tažak meč protiv Mornara, gdje nismo imali sreće, i pokušaćemo da ovu polufinalnu seriju učinimo što zanimljivijom - kaže Siniša Tepavčević, bek Ulcinja.

Mornar - Lovćen (srijeda, 19)

Barani nisu kalkulisali u posljednjem meču ligaškog dijela takmičenja. Nakon novog trijumfa nad komšijama iz Ulcinja, izabranici Đorđija Pavićevića za plasman u finale boriće se sa ekipom Lovćena. Prednost domaćeg parketa može da bude presudna i zato Barani kažu da im je važno da u prvom meču ne dozvole brejk.

- Lovćen će biti odmorniji i tu leži njegova prednost. Nakon dva teška meča u svega tri dana, uslijedio je samo dan pauze, a onda novo iskušenje. Odigrali smo sa Cetinjanima nekoliko mečeva ove sezone i, nekako po navici, uspijevali da trijumfujemo. Dobar bilans nam u ovom trenutku ništa ne znači, niti može da predstavlja garant plasmana u finale. Moramo da budemo strpljivi, mudri i skoncentrisani tokom svih 40 minuta. Ne može biti opuštanja kao u prethodnom meču, a vjerujemo u svoj kvalitet i spremni smo da ga potvrdimo - istakao je Pavićević.

Lovćen, ako se gleda dosadašnji učinak protiv Mornara, nema mnogo razloga za optimizam. Izgubio je sva četiri meča, ali u taboru Cetinjana vjeruju da je došlo vrijeme za trijumf.

- Izgubili smo sve mečeve ove sezone protiv Mornara, ali su svi bili na jednu loptu. Sigurno da će i ova polufinalna serija biti ista, ali se nadam da ćemo imati više sreće nego do sada. Da bi došli u sitauciju da slavimo u Baru, moramo od starta da igramo maksimalno angažovano. Ako tako bude, vjerujem da možemo da dobijemo - objašnjava Petar Stojanović, plej Lovćena.

Bonus video: