Krstović: Možemo da dobijemo Krku

"Oni nisu u nekoj baš dobroj formi, ubjedljivo su poraženi od Hemofarma u Vršcu u subotu, dok smo mi nakon trijumfa protiv Radničkog dobili na samopouzdanju", objašnjava Bojan Krstović
53 pregleda 0 komentar(a)
Bojan Krstović, Foto: Savo Prelević
Bojan Krstović, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 23.01.2012. 19:48h

Dvorana u Novom Mestu, koja nosi ime legendarnog slovenačkog gimnastičara Leona Štukelja, sjutra veče će biti poprište duela Krke i Budućnost Volija u 2. kolu druge faze Evrokupa.

Oba tima su na startu poražena, slovenački šampion od Banvita, a Podgoričani od Spartaka iz Sankt Peterburga.

Jasno je da je ova utakmica od velikog značaja za oba tima, jer onaj koji upiše novi neuspjeh gotovo da više neće imati šansi da se bori za plasman u narednu rundu.

Ako se gleda trenutna forma, onda su izabranici Dejana Radonjića favoriti.

Međutim, jasno im je da će morati da daju maksimum ako žele da upišu dva boda, tim prije što “farmaceuti” u svojim redovima imaju nekoliko sjajnih pojedinaca, koji sami mogu da riješe utakmicu.

"Bilo je teško očekivati da pobijedimo Spartak, koji je jedan od glavnih favorita za osvajanje Evrokupa. Što se tiče meča sa Krkom, to je ekipa protiv koje možemo da igramo i idemo u Novo Mesto da dobijemo. Oni nisu u nekoj baš dobroj formi, ubjedljivo su poraženi od Hemofarma u Vršcu u subotu, dok smo mi nakon trijumfa protiv Radničkog dobili na samopouzdanju. Ako odigramo onako kako možemo, mislim da ćemo stići do pobjede, mada izuzetno cijenimo domaćina", objašnjava bek Budućnost Volija Bojan Krstović.

Slovenački i crnogorski šampion ove sezone već su odigrali jedan meč.

Bilo je to u “Morači” početkom novembra u okviru ABA lige, a slavila je Budućnost Voli (84:80).

U odnosu na taj meč, Krka je promijenila nekoliko igrača.

U sastavu više nisu Džerom Džordan, Džimi Bakster, Kurtis Stinson i Marko Đurković, a novi članovi su Amerikanac Ben Hansbrug, Izraelac Afik Nisim, srpski internacionalac Uroš Lulić i doskorašnji centar Cibone Jure Lalić.

"Oni su doveli nove igrače, ali su ostali bez Džordana, koji im je možda bio i najbolji pojedinac. Sigurno da treba vremena da se novi igrači uigraju, a mijenjali su i način igre. Nas to, ipak, ne treba da zanima, već kako da odigramo najbolje što možemo i da upišemo prva dva boda u ovoj drugoj fazi. Nema sumnje da će biti teško, tim prije što smo malo iscrpljeni napornim ritmom utakmica svaka tri dana. To, ipak, ne treba da nam bude alibi, već motiv da opet odigramo maksimalno svih 40 minuta i, nadam se, dođemo do trijumfa", optimista je Krstović.

Krilni centar Čedomir Vitkovac je u jednom duelu sa Dejvidom Sajmonom u subotu dobio udarac u bradu, morao je na ušivanje, ali će biti spreman za susret.

"Poslije poraza od Spartaka, treba da pokažemo reakciju. Krka je promijenila sastav u odnosu na naš prvi duelu ove sezone u okviru ABA lige, ali i dalje ih dobro poznajemo. Mi smo ekipa koja na svakom meču ide na pobjedu, pa će tako biti i u Sloveniji. Nema sumnje da i kod njih postoji želja da dobiju, tim prije što igraju na svom terenu. Neće biti nimalo lako, ali vjerujem da možemo doći do trijumfa, što bi nam bilo izuzetno važno pred naredne mečeve", zaključio je Vitkovac.

Raspored

Grupa K

Spartak - Banvit (16.00)

Krka - Budućnost Voli (18.30)

Grupa I

Nimburk - Gravelin (18.15)

Valensija - Riga (20.30)

Grupa J

Himki - Asvel (16.00)

Donjeck - Aris (18.00)

Grupa L

L. Ritas - Beneton (18.10)

Alba - Lokomotiva (20.00)

Bonus video: