Krstović pojačava Budućnost, uskoro stiže i Vučević

Tridesetogodišnji košarkaš potpisaće dvogodišnji ugovor. Sa 20-godišnjim Vučevićem sve dogovoreno, ostalo da se plati osiguranje Filadelfiji
0 komentar(a)
Ažurirano: 13.08.2011. 11:19h

Bojan Krstović, dosadašnji bek Hemofarma, i centar reprezentacije Crne Gore i Filadelfije Nikola Vučević, biće nova pojačanja Budućnosti.

Nova uprava crnogorskog šampiona na čelu sa Draganom Bokanom stvara izuzetno respektabilan tim.

Od kada su preuzeli najbolji crnogorski klub radi danonoćno, a rezultati su više nego vidljivi.

"Razgovarao sam sa Krstovićem i menadžerskom agencijom koja ga zastupa. Dogovor je postignut, očekujemo da tokom dana potpiše ugovor. Mislim da smo napravili dobar posao, jer se radi o jednom od najboljih bekova u NLB ligi", rekao je za “Vijesti” Bokan.

Krstović je karijeru počeo u Borcu iz Čačka, čiji dres je nosio dvije sezone.

Od 2003. do 2008. godine branio je boje FMP-a, a posljednje tri sezone sa velikim uspjehom igrao je za Hemofarm.

Protekle sezone u NLB ligi odigrao je svih 26 mečeva za "farmaceute" sa prosječnim učinkom od 9,8 poena, 3,3 skoka, 2,5 asistencija i 0,9 ukradenih lopti po meču.

Sa "panterima" je 2004. godine osvojio regionalnu ligu.

Ono što će ljubitelje košarke u Crnoj Gori još više obradovati jeste podatak da će početkom naredne nedjelje ugovor potpisati i 20-godišnji Vučević, čime se potvrdilo pisanje “Vijesti”.

"Razgovarao sam nekoliko puta sa mendžerom koji zastupa Vučevića. Razgovori idu u pozitivnom smjeru i može se slobodno reći da smo završili 99 odsto posla oko njegovog dolaska u Budućnost. Ostalo je samo da nađemo osiguravajuću kuću iz inostranstva koja će platiti obeštećenje koje je potrebno Filadelfiji. Očekujem da ćemo i taj posao okončati početkom sljedeće nedjelje i da će Vučević potpisati ugovor, a biće naš član do završetka lok-auta u NBA ligi. Platićemo više novca za Vučevića nego što bi možda za nekog drugog centra, ali mislim da je interes Budućnosti i crnogorske košarke da jedan tako talentovan igrač igra za naš klub. Radi se o izuzetno kvalitetnom igraču koji će, nema sumnje, biti od velike koristi za Budućnost", kazao nam je Bokan.

Vučević je prošlu sezonu odigrao sjajno u NCAA ligi u dresu Univerziteta Južna Kalifornija sa prosjekom od 17,1 poena, 10,3 skoka, 1,4 ukradene lopte i 1,6 asistencija po meču.

Na ovogodišnjem draftu je izabran kao 16. pik od strane Filadelfije.

Dolaskom Krstovića i Vučevića neće se završiti prelazni rok za klub iz Njegoševog parka.

"Tražimo još igrača na poziciji plejmejkera i kada i taj posao završimo, to će biti kraj prelaznog roka što se tiče Budućnosti. Pred nama su dva jaka takmičenja, regionalna liga i sigurno Evrokup i naša je želja da napravimo respektabila tima", ističe predsjednik Budućnosti.

Mnogi se slažu sa činjenicom da je nova uprava uradile više za ovih petnaestak dana nego prethodna za tri godine.

"Niko nije iznad Budućnosti, svi mi treba da budemo servis kluba. Nisam došao na na mjesto predsjednika zarad lične promocije, to meni ne treba. Tu sam da pomognem klubu da ostane ono što jeste, perjanica crnogorskog sporta i da igra značajnu ulogu u NLB ligi i Evropi. Ukoliko neko može da uradi više i više doprinese od mene i kompanije “Voli”, neću biti smetnja. Rado ću se povući i prepustiti mjesto", zaključio je Bokan.

Krstović i Vučević će biti peto i šesto pojačanje Budućnosti za narednu sezonu.

Prije njih stigli su Čedomir Vitkovac (Igokea), Milivoje Božović (Hemofarm), Nikola Ivanović i Nemanja Radović (obojica Mornar).

Bonus video: