Krstović: Puni samopouzdanja idemo u Viljnus

"Još nismo skautirali Litvos Ritas, ali u ovom trenutku razmišljamo samo o našoj igri, kako da još podignemo nivo igre i da se još malo uigramo", kaže Krstović.
0 komentar(a)
Ažurirano: 26.09.2011. 20:56h

Pobjedom na 7. memorijalnom turniru „Mirza Delibašić“ u Sarajevu, košarkaši Budućnosti napravili su sjajnu uvertiru za premijerni meč u novoj sezoni protiv Litvos Ritasa u kvalifikacijama za Evroligu.

Iako su Zadar i Bosna slabiji od „plavih“ raduje dobra i angažovana igra svih 40 minuta.

I kada su imali ubjedljivu prednost, izabranici Dejana Radonjića nisu smanjivali ritam, što jasno pokazuje da su ozbiljno shvatili utakmice u kojima se pobjednik znao i prije početka.

Nakon dana pauza, Podgoričani su danasnastavili sa žestokim radom, a u Viljnus putuju u srijedu.

"Odigrali smo dosta jakih utakmica i turnira, u Mostaru, Izmiru i Sarajevu. Iako smo bili nadmoćniji u mečevima sa Zadrom i Bosnom, osvajanje turnira nam mnogo znači na psihološkom planu, podigao nam je samopouzdanje pred duel sa Litvos ritasom u kvalifikacijama za Evroligu. Idemo u još boljem raspoloženju u Viljnus sa željom da damo maksimum u ovom trenutku", kaže Bojan Krstović, ljetošnje pojačaje iz Hemofarma.

Iza crnogorskog šampiona je mjesec i po dana napornog rada. Forma je za ovu fazu sasvim zadovoljavajuća, jer je ekipa u kompletnom sastavu tek desetak dana.

"Dobro smo se spremili, prošli smo pripreme u Baru, najteži dio sezone. Priključili su nam se reprezentativci Crne Gore i Kanađanin Džermejn Anderson i sigurno da se uklapamo i da ćemo biti u dobroj formi pred prvi zvanični meč u sezoni u Litvaniji. Vjerujem da imamo snage i kvaliteta da im se suprotstavimo na pravi način".

Kanadski reprezentativac je sa saigračima odradio nekoliko treninga i odigrao svega tri meča. Međutim, vidi se da polako hvata pravi ritam i da se brzo uklapa u sistem na kome insistira trener Budućnosti.

"Iako je kratko sa ekipom, Anderson se brzo uklopio. Radi se o iskusnom igraču, čiji su kvaliteti nesporni. Mislim da neće biti većim problema sa adaptacijom, svi smo ga dobro primili i nastojimo da se što prije navikne na novi klub i saigrače. Nema sumnje da će biti veliko pojačanje za Budućnost", dodao je Krstović.

Od sjutra razmišljaju o Litvosu

Prva prepreka „plavima“ u kvalifikacijama za najjače evropsko klupsko takmičenje biće Litvos ritas, koji predvodi doskorašnji trener Krke Aleksandar Džikić.

"Još nismo skautirali Litvos Ritas, ali u ovom trenutku razmišljamo samo o našoj igri, kako da još podignemo nivo igre i da se još malo uigramo. O njima ćemo razmišljati u narednih dan, dva. Nema sumnje da ćemo spremni ući u meč sa njima koliko je to moguće u ovom trenutku. Svi igrači će dati svoj maksmimum, pa ćemo vidjeti da li će to biti dovoljno za pobjedu", objasnio je Krstović.

Bonus video: