KSCG: Klubovi prvo kod nas da registruju strane igrače

73 pregleda 1 komentar(a)
Logo KSCG, Foto: Arhiva "Vijesti"
Logo KSCG, Foto: Arhiva "Vijesti"
Ažurirano: 24.08.2016. 23:54h

Da se ne nazire kraj nesuglasicama na relaciji FIBA-Evroliga-nacionalni savezi-klubovi govori i najnovije saopštenje Košarkaškog saveza Crne Gore.

Košarkaški savez je u kratkom obraćanju obavijestio sve crnogorske klubove da strane igrače prvo moraju da registruju u prostorijama saveza, pa tek onda u matičnom klubu.

Naređenje, izvrsenje ili...?

ECA (čiji je član ABA liga, koja je u aprilu potpisala četvorogodišnji ugovor) neće praviti problem klubovima, da njihovi igrači, odnosno pojačanja, nastupaju u Evroligi i Evrokupu, iako ih nacionalni savezi ne registruju.

FIBA - Evroliga: Ko je u pravu?

Tako je bilo tokom cijele godine na relaciji FIBA-Evroliga - tužbe, odustajanje, pomirenja...

FIBA je dozvolila učešće klubovima u Evroligi, ali ne i u Evrokupu, pa je zaprijetila suspenzijom reprezentacija sa Olimpijskih igara, te kvalifikacija za Eurobasket.

To se ipak nije dogodilo.

Ali, dogodila se FIBA Liga šampiona, koja kreće od oktobra, a u koju FIBA pod pritiscima želi da ugura i ostale klubove, koji ne žele da tamo i da budu.

I uspjela je za sada u tome, neki su odavno poklekli pod tim prijetnjama.

Italijani (Dinamo, Kantu, Trento i Ređo Emilija) preko noći su odustali od Evrokupa, iako su bili na žrijebu 7. jula u Barseloni. Njihovim stopama brzo su krenuli Partizan, Zjelona Gora, AEK.

FIBA je bila toliko darežljiva, pa je čak formirala novu E grupu i proširila broj klubova sa 32 na 40. To se još ne pamti...

Kako će izgledati košarka na ovim prostorima znaće se ili neće ubrzo.

Ono što je sigurno najviše trpi kraljica igara.

Bonus video: