Kuk: Pokušaćemo da seriju završimo u Zagrebu

"Domaćin je do pobjede došao možda i puno lakše nego što je i sam očekivao", rekao Jasmin Repeša
5 komentar(a)
Omar Kuk, Foto: Savo Prelević
Omar Kuk, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 15.04.2015. 21:13h

Amerikanac Omar Kuk nije bio šuterski raspoložen, ali je imao čak 11 asistnecija.

"Bila je ovo fantastična pobjeda na domaćem terenu, igrali smo odlično u odbrani. Na pola smo puta i pokušaćemo u Zagrebu da završimo seriju. Svi su dali svoj doprinos i svi su igrali čvrsto. Ovo je bila već četvrta utakmica sa Cedevitom, znamo da će to biti velika borba u Zagrebu. Neće biti lako, moramo igrati čvrsto i dobro u odbrani. Oni igraju dobro u defanzivi i moramo naći način da dođemo do laganih koševa”.

Trener Cedevite Jasmin Repeša čestitao je domaćinu na novom trijumfu.

"Domaćin je do pobjede došao možda i puno lakše nego što je i sam očekivao. Loše smo otvorili utakmicu. Dozvolili smo neke šuteve bez ruke na lopti i neka utrčavanja iza leđa, ali uspjeli smo da se konsolidujemo i završimo prvo poluvrijeme u egalu, što je bilo apsolutno uredu. U momentu kad smo sredinom treće četvrtine otišli na nekih šest razlike prestali smo da igramo i najbolji pokazatelj je posljednja četvrtina gdje smo do minut i po do kraja napravili dva faula i gdje smo poslije toga pravili neke alibi faulove. Sudije su dozvolile izuzetno čvrstu i snažnu utakmicu u zadnjoj četvrtini. Mi se na to apsolutno nismo adaptirali i tu je nastala velika premoć na strani domaćina”.

On smatra da još sve nije izgibljeno, ali da njegov tima mora da igra daleko bolje.

"Ukoliko ćemo da igramo mekano kao što smo odigrali zadnju četvrtinu i ukoliko nećemo imati adaptaciju na jedan takav kriterijum igre, naše šanse su nikakve. Mislim da je puno manji problem 2-0 za Budućnost u odnosu na naš neodgovor na jedan kriterijum koji je bio u četvrtoj četvrtini”.

Nemanja Gordić, plej Cedevite, je istakao da je u prvoj urtakmici propuštena šansa za brejk.

"Situacija nije nimalo ugodna. Gubimo 2-0, a mislim da je Budućnost u ovom meču zasluženo pobijedili. Većim dijelom oni su kontrolisali utakmicu i mislim da smo veću šansu da dobijemo utakmicu imali u prvom duelu. Oni su se pokazali dosta tvrđi od nas, dosta agresivniji i, kako bih rekao, košarkaški prljaviji. Mislim da je serija daleko od gotove”.

Bonus video: