Kukoč: Rodman bi imao probleme sa Maljkovićem, Ivkovićem, Pešićem - Vijesti.me
ZNALO SE KO ŠTA SMIJE

Kukoč: Rodman bi imao probleme sa Maljkovićem, Ivkovićem, Pešićem

Košarkaška legenda o saigraču iz slavnih dana Čikago Bulsa

Rodman
Rodman (Foto: AP)

Proslavljeni hrvatski košarkaš Toni Kukoč uporedio je evropske trenere sa kolegama iz NBA lige i istakao da bi neki američki igrači imali problema na Starom kontinentu.

Bivši igrač Čikaga tu je posebno mislio na Denisa Rodmana, kontroverznog saigrača iz Bulsa.

"Rodman bi imao problema da je igrao u Evropi ili imao trenera iz mog vremena. Volim sve moje trenere i znam koliko su bili sjajni. Mislim na Božidara Maljkovića, Željka Pavličevića, Dušana Ivkovića, Petra Skansija i Svetislava Pešića... Kod njih ste znali ko šta smije. Bilo je logično - 'Ja sam trener i moraju svi da me slušaju'. Odnos Božidara Maljkovića i Duška Ivkovića prema igračima je bio malo drugačiji, ali to je normalno", izjavio je Kukoč za grčki Sport24.

Kukoč je tokom slavnog perioda Bulsa sarađivao sa Filom Džeksonom.

"Ono što mi se svidjelo kod njega je da pored toga što ima znanje, ima i posebnu sposobnost da vam uđe u dušu i razumije vas kao čovjek i ličnost. Mogao je da vidi 'unutar tebe'. Šta voliš, koliko izdržavaš i koja su ti ograničenja. Nema mnogo ljudi taj dar", istakao je nekadašnji krilni igrač, prenosi Sport klub.

Kukoč je za Čikago igrao od 1993. do 2000. i za to vrijeme osvojio je tri NBA prstena. U sezoni 1995/96. osvojio je nagradu za najboljeg šestog igrača lige.