Lauri predvodio Toronto do druge pobjede nad Klivlendom

Ekipa Klivlenda po prvi put od polufinala 2010. godine protiv Bostona izgubila dva uzastopna meča u plej-ofu
0 komentar(a)
Lauri, Foto: Reuters
Lauri, Foto: Reuters
Ažurirano: 24.05.2016. 07:07h

Košarkaši Toronta pobijedili su u noći između ponedeljka i utorka na svom parketu Klivlend sa 105:99, pa su tako izjednačili na 2:2 u finalnoj seriji plej-ofa Istočne konferencije NBA lige.

Toronto je do izjednačenja predvodio Kajl Lauri sa 35 poena i po pet skokova i asistencija. Demar Derozan je postigai 32 poena, dok je Demar Kerol dodao 11. Zapaženu ulogu sa 11 skokova i pet poena imao je Bizmark Bijombo.

U ekipi Klivlenda, koja je po prvi put od polufinala 2010. godine protiv Bostona izgubila dva uzastopna meča u plej-of seriji, istakli su se Lebron Džejms i Kajl Irving.

Džejms je postigao 29 poena, a uz to je imao devet skokova i šest asistencija, dok je Irving postigao 26 uz šest asistencija i tri uhvaćene lopte.

Toronto je na početku posljednje dionice imao prednost od devet poena (78:69), ali je Klivlend serijom 8:0, koju je predvodio Čening Fraj s dvije vezane trojke, prišao na pola koša zaostatka (78:77).

Klivlend je odlično igrao u četvrtoj četvrtini, pogodoviši prvih 11 šuteva u tom periodu, a prvi promašaj za Kavse na četiri minuta i 12 sekundi prije kraja upisao je Fraj.

Toronto je to iskoristio, pa je preko Derozana s linije za slobodna bacanja u narednom napadu ponovo stigao do prednosti, a potom je Kerol imao polovičan učinak s linije penala za vođstvo Reptorsa od 99:96 na tri minuta i 23 sekunde prije kraja.

Domaćin od tog trenutka nije dopustio Klivlendu da uhvati priključak, pa je tako Toronto došao do osme pobjede na domaćem terenu u ovosezonskom plej-ofu NBA lige.

Peta utakmica finala plej-ofa Istočne konferencije igraće se u noći između srijede i četvrtka u Klivlendu.

Bonus video: