Lenard: Zaza me nije namjerno povredio

Javnost je optužila centra Voriorsa da je namjerno povrijedio MVP kandidata
64 pregleda 0 komentar(a)
Kavaj Lenard, Foto: Reuters
Kavaj Lenard, Foto: Reuters
Ažurirano: 15.05.2017. 08:34h

Prvi meč finala Zapadne konferencije, osim istorijskog preokreta Golden Stejta, obilježila je i povreda najboljeg igrača San Antonija Kavaja Lenarda.

Krilo Sparsa je napustilo teren sredinom 3. četvrtine zbog povrede skočnog zgloba, nakon duela sa Zazom Pačulijom.

Lenard je zbog povrede istog zgloba propustio šesti meč polufinala konferencije sa Hjustonom, a novu je doživio tako što ga je nagazio na Pačulijinu nogu poslije šuta.

Javnost je odmah optužila centra Voriorsa da je namjerno povrijedio MVP kandidata.

“Mnogo boli. Izvrnuo sam zglob još jednom prije ovoga, kod prethodnog šuta. Teško je reći sada kakvo je stanje. Nisam sigurno mogao više da igram. Da li je namjerno postavio nogu? Ne. Napadao je moj šut. Vrijeme je isticalo. Moraću da pogledam snimak”, rekao je Lenard.

“Ratnici” su gubili 78:55 kada je Lenard izašao, da odmah nakon toga napravili seriju 18:0, te na kraju preokrenuli za pobjedu 113:111.

“Radio sam ono što treba da radim, branio sam koš od šuta. Okrenuo sam se, nisam ni primijetio da je pao dok se nisam opet okrenuo. Tako da nisam vidio šta se dogodilo”, rekao je Pačulija.

Lenard je do povrede imao 26 poena (za 24 minuta na parketu), osam skokova i tri asistencije i Sparsi su bili na putu ka brejk" u Ouklendu.

“Zaza nije prljav igrač. Moraš savršeno pogoditi vrijeme ako želiš nekoga da povrijediš. Nismo takav tim. Kavaj je nevjerovatan igrač. Mnogo ga poštujemo. Nadamo se da će se brzo oporaviti. Samo smo pokušavali da spriječimo šut”.

“Momci igraju jako, nažalost situacija je bila nesrećna. Volio bih da se nije dogodila, ali nije bilo namjerno. Ne možete da slušate šta ljudi pišu po Tviteru”, stao je u odbranu saigrača Kevin Durent.

Voriorsi su nadigrali Sparse 56:30 poslije izlaska Lenarda iz igre.

“Mnogo znači timu, išlo nam je odlično, a kada je ispao, Voriorsima je poraslo samopouzdanje, pojačali su pritisak na ostale, pa smo se mi mučili jer nismo imali igrača koji bi taj pritisak odbijao. Nismo uspjeli da reagujemo na njegovo odsustvo”, rekao je Manu Đinobili.

Drugi meč finala je na programu u četvrtak uveče, takođe u Ouklendu. Nema još informacija da li će Lenard biti spreman, ali nije nemoguće da ga Sparsi ostave da pauzira i potpuno se oporavi za treći susret koji je u nedjelju u Teksasu.

Bonus video: