Lietuvos ritas smijenio Bauermana

"Zahvalni smo Bauermanu za sve što je uradio za klub, izvukao je ekipu iz krize u finišu prošle sezone", rekao je za litvanske medije Gedvidas Vainauskas, predsjednik Lietuvos ritasa
0 komentar(a)
Dirk Bauerman, Foto: Bc.lrytas.lt
Dirk Bauerman, Foto: Bc.lrytas.lt
Ažurirano: 09.12.2013. 17:48h

Dirk Bauerman nije više trener Lietuvos ritasa. Uprava tima iz Viljnusa, nezadovoljna posljednjim rezultatima, odlučila je da uruči otkaz njemačkom stručnjaku.

Novi šef stručnog štaba biće Dainius Adomatis, dosadašnji pomoćnik.

"Zahvalni smo Bauermanu za sve što je uradio za klub, izvukao je ekipu iz krize u finišu prošle sezone. Uspio je da uvede klub u Evroligu, ali u posljednje vrijeme ekipa je upala u krizu. Nadali smo se da će to proći, da ćemo se vratiti na staze uspjeha, bili smo strpljivi, ali se ništa nije promijenilo. Ne možemo da čekamo više i navijači su nestrpljivi, pa smo morali smo da uradimo nešto i odlučili smo se da promijenimo trenera", rekao je za litvanske medije Gedvidas Vainauskas, predsjednik Lietuvos ritasa.

Bauerman je na klupi litvanskog tima došao marta ove godine.

Prethodno je Bajern Minhen, Ostende (Belgija), Apolon Patras (Grčka), Hagen, Dafni (Grčka), Brose baskets, kao i reprezentacije Njemačke i Poljske.

Bonus video: