Lovćen ostao kratkih rukava u Sarajevu

Odluka je pala u posljednjem minutu, jer je na 42 sekunde prije kraja rezultat bio 66:66
933 pregleda 0 komentar(a)
Mašan Vrbica
Mašan Vrbica
Ažurirano: 05.12.2019. 20:42h

Košarkaši Lovćen Bemaxa i dalje su bez pobjede u gostima u ABA2 ligi, a posljednji poraz doživjeli su od ekipe koja do večeras nije imala nijednu pobjedu - izabranici Zorana Kašćelana izgubili su u Sarajevu od Sparsa 69:67 (15:22, 20:14, 12:16, 22:15), i doživjeli šesti poraz u drugom po snazi regionalnom takmičenju.

Odluka je pala u posljednjem minutu, jer je na 42 sekunde prije kraja rezultat bio 66:66, kada je Miloš Popović pogodio oba slobodna bacanja za Cetinjane.

U sljedećem napadu za domaće je pogodio Nezim Buza, 25 sekundi prije kraja, a onda je loptu u napadu izgubio Mašan Vrbica (loše dodavanje), pa je Lovćen primoran da napravi tri uzastopna faula da uđe u bonus i pošalje domaćeg košarkaša Deriona Stronga na liniju penala, pet sekundi prije kraja.

Američki košarkaš je pogodio jedno od dva bacanja(drugo) za vođstvo od 69:66. Vrbica je u posljednjem napadu fauliran u šutu za tri poena, ali je promašio dva bacanja, posljednje namjerno da bi Lovćen imao šansu da iz skoka u napadu dođe do koša za izjednačenja, ali nije uspio, pa je ostao na četiri pobjede...

Lovćen je u prvoj četvrtini vodio 11 poena razlike (22:11), u drugoj dionici je imao do devet poena prednosti, ali je domaćin do odmora smanjio zaostatak na pola koša (36:35). Cetinjani su prednost čuvali u trećoj četvrtini i skoro čitavu posljednju dionicu, ali je Spars u finišu preokrenuo i stigao do prvijenca.

Najbolji u ekipi Lovćena bio je Miloš Popović sa 17 poena i šest skokova, po poen manje ubacili su Milutin Đukanović i Emir Hadžibegović.

Kod Sparsa najefikasniji je bio Adin Vrabac sa 17 poena, pratili su ga Buza sa 14 i Strong sa 13 poena.

Lovćen u sljedećem kolu, 12. decembra, dočekuje MZT.

Bonus video: