Lovernj potpisao za Denver i opet zahvalio Partizanu

120 pregleda 4 komentar(a)
Žofri Lovernj, Foto: Www.basketactu.com
Žofri Lovernj, Foto: Www.basketactu.com
Ažurirano: 19.02.2015. 21:57h

Francuski košarkaš Žofre Lovernj potpisao je danas ugovor sa Denverom iz NBA lige, poslije čega je javno zahvalio svom bivšem klubu Partizanu.

Denver je na svom sajtu objavio da je potpisao ugovor sa ovim krilnim centrom, ali bez iznošenja drugih detalja. Lovernj je poslije odlaska iz Partizana proveo jedan dio sezone u Himkiju, prije nego što je otišao u SAD.

"Hvala jos jednom svima u Partizanu, (treneru Dušku Vujoševiću) Duletu i grobarima. Ljubav", napisao je Lovernj na Tviteru nedugo poslije potpisivanja ugovora.

Dobrodošlicu Lovernju u NBA poželio je i francuski reprezentativac Nikola Batum, ali i drugi navijači Partizana, među kojima je i reprezentativac BiH i centar Denvera Jusuf Nurkić.

Bosanski košarkaš, koji se više puta izjašnjavao kao Partizanovac, igrao je prošle sezone za Cedevitu i bio je rival Lovernju, ali je danas svom nalogu na Tviteru objavio fotografiju sebe i Lovernja uz natpis "'Grobar' je tu, 'ajmo daljeeeee".

Lovernj je sa reprezentacijom Francuske osvojio bronzanu medalju na Svjetskom prvenstvu 2014, i zlatnu na Evropskom 2013. godine.

Bonus video: