Luda noć u NBA: Novi najveći ugovor u istoriji i blokbaster trejd

Da zaoštri konkurenciju na Zapadu se potrudila Oklahoma Siti koja je uspjela da dovede Pola Džordža
85 pregleda 0 komentar(a)
Stef Kari, Foto: Reuters
Stef Kari, Foto: Reuters
Ažurirano: 01.07.2017. 07:42h

Rijetko uzbudljiva noć u NBA ligi začinjena je jednim blokbaster trejdom i najvećim ugovorom u istoriji lige.

Stef Kari je ostao u Golden Stejt Voriorsima, ali sada neće primati 12, već 40 miliona dolara po sezoni!

Kari je predvodnik ekipe koja je osvojila dvije od tri posljednje titule, a jednom je poražena u finalu i to nakon vođstva od 3-1. Za to je dvostruki MVP nagrađen sa 201 milion dolara za petogodišnju vjernost.

Da zaoštri konkurenciju na Zapadu se potrudila Oklahoma Siti koja je uspjela da dovede Pola Džordža. Sjajno krilo je dovedeno iz Indijane barem na sezonu, u zamjenu za Viktora Oladipa i Domantasa Sabonisa.

Blejk Grifin je na iznenađenje mnogih odlučio da ostane u Los Anđeles Klipersima i potpisao petogodišnji ugovor vrijedan 173 miliona dolara.

Minesota je trejdovala Španca Rikija Rubija u Jutu u zamjenu za pika prve runde na narednom draftu, ali je odmah potom angažovala zamjenu u vidu iskusnog plejmejkera Džefa Tiga.

Čikago je otpustio Ražona Ronda, a produžio ugovor centru Kristijanu Felisiju. Mediji spekulišu da bi sada Miloš Teodosić mogao da pojača ekipu Bulsa, jer od plejmejkera imaju samo neiskusne Krisa Dana, Kamerona Pejna i Džerajana Grenta.

Za Ronda su zainteresovani Los Anđeles Lejkersi, koji su razgovarali i sa Andre Igudalom i Benom Meklemorom. Igudala će teško ostati u Golden Stejtu jer taj tim ima problema sa seleri kepom, ali neće sigurno imati problema da nađe novi angažman jer je za njega zainteresovano bukvalno pola lige.

Milvoki je produžio ugovor Toniju Snelu, kao i Golden Stejt Šonu Livingstonu, te San Antonio Petiju Milsu. Rudi Gej je povrijeđen, ali i dalje izaziva dosta pažnje pa su u red stali ozbiljno pojačana Oklahoma, ali i San Antonio Sparsi i Golden Stejt.

Džej-Džej Redik je najavio da napušta Kliperse, a potencijalni poslodavci su Filadelfija, Bruklin i Hjuston. Zek Rendolf je meta Klipersa, Oklahome i Sakramenta.

Bonus video: