Luka Pavićević više nije selektor Crne Gore!

U saopštenju KSCG se kaže da je Luka Pavićević imao 16 pobjeda u 21 utakmici, iako je on uknjižio ukupno 15 pobjeda
0 komentar(a)
Luka Pavićević, Foto: Luka Zeković
Luka Pavićević, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 22.09.2014. 20:23h

Košarkaši Crne Gore su ostali bez selektora - Luka Pavićević je danas podnio ostavku, a Predsjedništvo je na istoj sjednici prihvatilo.

Pavićević se na ovaj korak odlučio poslije neuspjeha u kvalifikacijama za EP 2015. godine.

„Crveni” u konkurenciji Izraela, Holandije i Bugarske nisu uspjeli da osvoje jedno od prva dva mjesta u grupi, koja su vodila na Eurobasket, ali kada se selekcija vratila kući poslije debakla od Holandije, Pavićević je rekao da ostavku neće podnijeti.

"Nemam poziciju poslije ove akcije po kojoj bih ja mogao da podnesem ostavku. Nemam ugovor, kao dijete Podgorice, Budućnosti i Crne Gore, imam samo dogovor po kojem dobijam akciju, kvalifikacije za EP i ako uspijem ekipu da povedem na to takmičenje, automatski zaslužujem i da je vodim dalje. Mi to nismo uspjeli, nemam na šta da podnesem ostavku, a retorički gledano i da imam na šta da je podnesem, ne bih je podnio", rekao je Pavićević prije svega 20-ak dana.

Šta se od tada do danas promijenilo, zna sada već bivši selektor, te ljudi iz KSCG na čelu sa predsjednikom Milom Đukanovićem koji je predsjedavao sjednicom.

„Predsjedništvo je odalo priznanje dosadašnjem selektoru za profesionalan i bespoštedan rad sa reprezentacijom. Istaknuto je da je rezultatski skor ukupnog Pavićevićevog rada 16 pobjeda u 21 reprezentativnoj utakmici nedvosmislena potvrda uspješnosti i posvećenosti selektora. Saglašavajući se, ipak, sa ocjenom selektora da iza svakog neostvarenog cilja treba da slijede potezi koji će otvoriti prostor za promjene i dodatnu mobilizaciju u ovoj sportskoj federaciji, Predsjedništvo je prihvatilo odluku Luke Pavićevića o napuštanju kormila reprezentacije”, kaže se, između ostalog, u saopštenju KS Crne Gore.

Predsjedništvo je prihvatilo ocjene koje je dosadašnji selektor iznio o uzrocima neuspjeha u kvalifikacijama.

„Predsjedništvo je, takođe, još jednom ukazalo na potrebu odgovornog odnosa svakog pojedinca uključenog u aktivnosti košarkaškog saveza, posebno na nužnost pune lojalnosti reprezentativaca nacionalnom timu i Crnoj Gori kao državi. Naglašeno je da poziv u reprezentaciju mora biti shvaćen kao čast i obaveza, ne samo prema selektoru, nego prvenstveno kao odgovornost prema saigračima, navijačima, Savezu i prema Crnoj Gori, te da će Predsjedništvo kao i do sada, zajedno sa budućim selektorom, insistirati na maksimalnoj afirmaciji takvih vrijednosti”, kaže se na kraju saopštenja.

Ostavku je podnio i Mihailo Pavićević, koji je sa mladom selekcijom ispao iz A divizije na Evropskom prvenstvu u Grčkoj.

Bonus video: