Majami i San Antonio sigurni na startu

Šampion pobijedio Bruklin prvi put ove sezone, dok su Sparsi lako izašli na kraj sa Portlandom
77 pregleda 0 komentar(a)
Majami, Foto: Beta/AP
Majami, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 07.05.2014. 06:46h

Prošlogodišnji finalisti nisu imali problema u prvim utakmicama polufinala Istoka odnosno Zapada.

Majami je pobjedom otvorio seriju protiv Bruklina (107:86), a ubjedljiv je bio i San Antonio koji je objasnio Portlandu ko je favorit (116:92).

Aktuelni šampion u regularnom dijelu sezone nijednom nije pobijedio "netse", ali plej-of je sasvim druga priča, pa je „vrelina“ nakon laganih 4:0 protiv Šarlota u prvoj rundi krenula furiozno i protiv mnogo opasnijeg protivnika.

"Ovo je samo jedna, prva utakmica u seriji. Ali, raduje me početak, način na koji smo odigrali i energija koju smo pokazali", rekao je trener Majamija Erik Spolstra.

Lebron Džejms je sa 22 poena predvodio svoj tim, Rej Alen je ubacio 19, a a dvocifren učinak su imali i Kris Boš (15), Dvejn Vejd (14) i Mario Čalmers (12 pogodaka).

Na drugoj strani, po 17 koševa su ubacili Deron Vilijams i Džo Džonson, a podbacio je junak prve runde protiv Toronta - Pol Pirs je meč završio sa svega osam poena.

San Antonio je već na poluvremenu imao plus 26 protiv Blejzersa (65:39), pa je nastavak bio stvar rutine za sastav Grega Popoviča.

Toni Parker je dominirao sa 33 koša i devet asistencija, Marko Belineli je pomogao sa 19, a odlični su bili i Kavaj Lenard (19, uz devet skokova) i Tim Dankan (12 i 11 uhvaćenih lopti).

Pakleni tandem Portlanda, Lamarkus Oldridž-Demijan Lilard, odradio je svoje i u Teksasu, ali je to bilo nedovoljno. Oldridž je imao učinak od 32 poena i 14 skokova, dok je odlični šuter upisao 17 pogodaka.

Bonus video: