Majami poveo protiv Oklahome sa 2:1 u seriji

Košarkaši Majamija iskoristili su prednost domaćeg parketa, slavili protiv Oklahome (91:85) i poveli sa 2:1 u finalnoj seriji NBA lige.
0 komentar(a)
Lebron Džejms, Foto: Reuters
Lebron Džejms, Foto: Reuters
Ažurirano: 18.06.2012. 08:31h

Košarkaši Majamija iskoristili su prednost domaćeg parketa, slavili protiv Oklahome (91:85) i poveli sa 2:1 u finalnoj seriji NBA lige. Interesantno da je pobjednički tim čak 31 poen ostvario sa linije slobodnih bacanja, što je bio možda i ključni faktor trijumfa.

Domaćin je, ipak, u trećoj četvrtini zaostajao deset poena, ali su košarkaši Majamija znalački iskoristili odsustvo Kevina Djurenta (zbog četvrte lične greške povučen sa parketa), napravili seriju 15:3 i vratili se u meč.

Ponovo je najraspoloženiji bio Lebron Džejms sa 29 poena i 14 asistencija, dok je Dvejn Vejd uknjižio 25 poena. Uz njih dvojicu, zapažen učinak imao je i Kris Boš, koji je ubacio deset poena, uz 11 skokova.

U timu Oklahome Djurent je postigao 25, a Rasel Vestbruk 19 koševa.

Majami je dobio bitku u posljednjoj četvrtini uprkos tome što je u tom dijelu igre imao osam izgubljenih lopti . U finišu, međutim, nije falilo neizvjesnosti, ali je Boš u odlučujućim trenucima pogodio dva slobodna bacanja, a potom Džejms i Vejd osigurali trijumf...

"Igramo protiv odličnog tima, u Oklahomi ima nekoliko igrača koji su veoma dobri u fazi odbrane i koji pokušavaju da me udvoje kada primim loptu. No, trudim se da iskoristim šta se može. Želim da pomognem timu, spreman sam da napravim poteze koji će mijenjati tok utakmice. To mi je nedostajalo prošle godine protiv Dalasa", kazao je Džejms.

Bonus video: