Marić: Želimo da zadržimo prvo mjesto

8 komentar(a)
Aleks Marić, Foto: Aba-liga.com
Aleks Marić, Foto: Aba-liga.com
Ažurirano: 06.11.2015. 12:10h

Prvi put možda i od osnivanja regionalne lige, košarkaši Budućnost Volija duel sa Partizanom dočekuju sa ulogom favorita.

Podgoričani su lideri na tabeli sa samo jednim porazom, dok „crno-bijeli“ imaju šest poraza i na začelju su tabele sa Tajfunom i Sutjeskom.

Bez obzira na tu činjenicu, „plavi“ ističu da ih čeka težak zadatak u „Pioniru“ i da moraju biti na nivou dosadašnjih igara ako žele da se kući vrate sa dva nova boda.

Pobjeda nas Uniksom bila je dodatna injekcija samopouzdanja za tim pred gostovanje u Beogradu.

"Prije svega ne bih previše posmatrao tabelu. Iako je Partizan u donjem dijelu, a mi prvi, mečevi ova dva tima su uvijek sa posebnim motivom, pogotovo kada se igra u „Pioniru“. Siguran sam da oni imaju kvalitetan sastav koji može da napravi probleme. Imamo ogroman respekt prema njima, kao i kadrovskih problema. Dva igrača na spoljnim pozicijama Omar Kuk i Sead Šehović poslije meča sa Uniksom su povrijeđeni i pitanje je koliko će moći da se oporave. Njihovo neigranje bi za nas bio veliki hendikep. Treba da se što bolje pripremimo, da zadržimo nivo igre iz prethodnim mečeva, ako budemo kompletni, i u tim okolnostima možemo da se nadamo pobjedi“, objašnjava trener Budućnost Volija Igor Jovović.

Iako imaju samo dva trijumfa, Jovović napominje da klub iz Humske ima veliki kvalitet.

"Sticajem okolnosti, Partizan je na startu lige izgubio neke mečeva, a nakon toga su angažovali kvalitetne igrače, koji su podigli kvalitet. Siguran sam da kako bude odmicalo vrijeme, da će i oni biti bolji. Po tabeli i formi, mi smo u prednosti. Ja se ne zanosim tim, znam da nas čeka teška utakmica, gdje će svaka lopta biti značajna i ako ispištujemo dogovor i budemo se držali plana igre, milsim da moćemo da slavimo“.

Centar Aleksa Marić bi mgao da bude jedan od ključnih igrača u ovom meču. U dobroj je formi i Kosta Perović i Božo Đumić bi sa njim trebalo da imaju velikih problema.

"Svi znamo da Partizanom odlično igra kući. Bez obzira kakav rezultat imaju ove sezone, čeka nas velika utakmica, gdje tražimo šansu da zadržimo prvo mjesto. Naša najjača snaga je odbrana, pokazalo se to do sada, i pokušaćemo na isti način da odigramo protiv Partizana“.

Australijanac je košarkaški „eksplodirao“ u Partizanu, ali pred duel sa bivšim timom nema emocija.

"Kao profesionalac treba da razmišljaš da je svaka naredna utakmica bitna, tako je i ova bitna“, zaključio Marić.

Bonus video: