Marselinjo Uertas MVP 2. kola

Najkorisniji igrač drugog kola Top 16 faze Evrolige je košarkaš Barselone Marselinjo Uertas, objavljeno je danas na sajtu tog takmičenja.
0 komentar(a)
Ažurirano: 11.01.2014. 11:02h

Najkorisniji igrač drugog kola Top 16 faze Evrolige je košarkaš Barselone Marselinjo Uertas, objavljeno je danas na sajtu tog takmičenja.

Uertas je u pobjedi Barselone nad Fenerbahčeom od 76:73 imao indeks uspješnosti 30. On je postigao 23 poena, samo jedan manje od svog rekorda u Evroligi, zabilježio je i sedam asistencija, četiri ukradene lopte, a nad njim je napravljeno šest prekršaja.

Isti indeks uspešnosti imao je i srpski košarkaš Zorac Erceg, koji je u porazu svog Galatasaraja od Reala postigao 24 poena, uz pet asistencija i četiri skoka.

Treći po uspješnosti bio je Kit Lengford iz Armanija sa 29 indeksnih poena, dok su igrač Partizana Tarens Kinsi i Džastin Dentmon iz Žalgirisa imali indeks korisnosti 26.

Najbolji strijelac u ovom kolu bio je Lengfort sa 29 poena i on je na taj način došao na drugo mjesto sa 16,8 poena po meču. Prvi je i dalje Bojan Bogdanović iz Fenerbahčea sa 17,4 poena po meču.

U drugom kolu Top 16 faze najviše skokova su zabilježili Devin Smit iz Makabija i Džon Brajant iz Bajerna, po 12, ali je košarkaš Partizana Žofre Lovernj i dalje na prvom mjestu sa 9,3 skokova po meču.

Karlos Arojo iz Galatasaraja bio je najbolji asistent kola sa 10 asistencija.

Bonus video: