Meč lopte za Budućnost Voli i Sutjesku

Ulcinjani u meč sa šampionom ulaze sa željom da pruže što jači otpor. Podgoričani, sa druge strane, žele već večeras da riješe sve dileme oko plasmana u finale. Isti cilj ima Sutjeska protiv Teoda
90 pregleda 1 komentar(a)
Budućnost Voli, Foto: Savo Prelević
Budućnost Voli, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 07.05.2013. 09:25h

Budućnost Voli i Sutjeska su opravdali uloge favorita u prvim mečevima polufinala plej-ofa. Danas su na programu revanši, što je šansa za Podgoričane i Nikšićane da izbore plasman u finale.

Ulcinj - Budućnost Voli (19h)

Ulcinjani u meč sa šampionom ulaze sa željom da pruže što jači otpor.

"Iako smo u prvom meču protiv Budućnosti izgubili sa 23 razlike, mislim da smo pružili dobar otpor šampionu. Posebno dobro smo odigrali u trećoj četvrtini, kada smo smanjili minus na 10 razlike. Očekujem da sada pred našim vjernim navijačima odigramo još jedan dobar meč i da pokušamo da iskoristimo šansu, ako nam se ukaže, za eventualno iznenađenje", kaže Milisav Šušić, strateg Ulcinja.

Podgoričani, sa druge strane, žele već večeras da riješe sve dileme oko plasmana u finale.

"Čeka nas novi meč protiv Ulcinja na njegovom terenu. Bićemo spremni maksimalno da odgovorimo na svako iskušenje i očekujem da ostvarimo novu pobjedu. Naš cilj je da izborimo plasman u finale nakon dva meča. Nikola Ivanović je počeo da trenira, ali neće igrati. Ima otok, a i nos ga i dalje boli, pa ne želimo da rizikujemo da dobije novi udarac. Pokušaćemo da ga spremimo za finale" kaže šef struke “plavih” Igor Jovović.

Teodo - Sutjeska (19h)

Tivćani su dva puta ove sezone u dvorani “Župa” dobili Sutjesku. Nadaju se da će i treći, što bi im omogućilo igranje majstorice.

"Biće teška utakmica, ali na našem terenu smo mi u prednosti i očekujem da ćemo uz pomoć navijača odigrati dobar meč i slaviti. Onaj ko uspostavi dominaciju pod košem, biće u prednosti. Mi smo 35 minuta u Nikšiću bili dobri u tom segmentu, a onda nas je Sutjeska nadigrala i dobila", objašnjava Slobodan Savović, trener Teoda.

Košarkaši Sutjeske odlučni su da i u drugom meču pobijede Teodo i ovjere kartu za finale i duele protiv Budućnost Volija.

"Sigurno da će domaći košarkaši biti silno motivisani da upišu pobjedu koja bi im omogućila da odigramo treći meč. Ipak, ni nama motiva neće nedostajati, jer želimo da idemo do samog kraja. Poštujemo Teodo, jer se radi o ekipi koja zna da igra dobru košarku. Vjerujem da možemo odigrati na većem nivou i time definitivno okončati neizvjesnost ko će se suprotstaviti ekipi Budućnosti", rekao je daroviti Nikola Žižić.

Bonus video: