Mega iskušenje za "plave"

Lider Budućnost Voli gostuje Mega Leksu, naprijatnijem iznenađenju u dosadašnjem dijelu sezone.
53 pregleda 11 komentar(a)
Suad Šehović, Foto: ABA LIGA
Suad Šehović, Foto: ABA LIGA
Ažurirano: 23.12.2015. 22:15h

Samo što su sumirali utiske iz meča sa Crvenom zvezdom, za košarkaše Budućnost Volija slijedi novo veliko iskušenje. Sjutra veče (četvrtak, 19 sati) gostuju Mega Leksu, naprijatnijem iznenađenju u dosadašnjem dijelu sezone.

Sastav Dejana Milojevića igra fenomenalno u ovoj sezoni, „diše za vratom“ aktuelnom šampionu Zvezdi, Cedeviti i Podgoričanima. Dobra opomena za lidera na tabeli je i prošlosezonski duel, kada je poražen u dvorani „Pinki“. Ovog puta greške ne smije biti za ekipu Luke Pavićevića ako želi da ostanu na prvom mjestu.

"Još jedna u nizu teških utakmica u kratkom periodu. Mega Leks je kvalitetna i mlada ekipa, što pokazuje i broj pobjeda u dosadašnjem dijelu lige. I utakmice koje su izgubili, gubili su na jednu ili dvije lopte. Trudićemo se da usporimo njihove kontre i brzu igru. Moramo da smanjimo na najmanju moguću mjeru njihovu poletnost i kvalitet, i u tom slučaju će biti otvorena utakmica. Ovo je derbi kola i sigurno jedno od težih gostovanja, uz Cedevitu, u nastavku lige", objašnjava kapiten Suad Šehović, koji je u prvom odmjeravanju snaga u „Morači“ bio najbolji sa 23 poena, a Budućnost Voli je slavila ubjedljivo (71:56).

Bojan Subotić je uz pomoć Aleksa Marića i Tadije Dragićevića dobio duele u reketu sa igračima Crvene zvezde. U četvrtak će opet imati težak zadatak protiv Danila Nikolića, Alfa Kabe, Nikola Jankovića...

"Gostujemo ekipi koja igra jako dobro ove sezone. Posebno su neugodni na svom parketu. Radi se o dobro izbalansiranom i talentovanom timu, protiv kojeg je teško igrati. Odigrali smo odličnu utakmicu protiv Crvene zvezde prije nekoliko dana i nadam se da uz pristup iz tog meča i maksimalno zalaganje, možemo da dođemo do dva veoma važna boda u Sremskoj Mitrovici", rekao je Subotić.

Očekuju se da prve minute u „plavom“ dresu u meč sa Mega Leksom odigra Džijulis Dženkins, posljednje pojačanje. Na taj način bi se rasteretio Omar Kuk, koji do sada prosječno po meču u ABA ligi igra 36 minuta.

Milojević: Imamo dodatni motiv da se revanširamo Budućnosti

Mega Leks i Budućnost Voli su se do sada u ABA ligi sastajali pet puta. Podgoričani imaju tri pobjede uz dva poraza. Trener domaćeg tima Dejan Milojević je optimista i nada se da će njegov tim izjednačiti skor.

"Budućnost je lider na tabeli, pobijedila nas je najubjedljvije od svih timova ove sezone, pa imamo dodatnu motivaciju da im to vratimo na terenu. Promijenili su trenera, popunjeni su na svim pozicijama sa po dva dobra igrača i imaju ulogu favorita u ovom meču. Mi smo pokazali da možemo da igramo protiv svakog i imamo svoje adute. Uz dobru energiju, agresivnost u odbrani i kvalitetnu igru u napadu, vjerujem da možemo da dođemo do pobjede", naglasio je Milojević.

Bonus video: