Mesina: Ne vjerujem u nastavak Evrolige

Mesina kao glavne probleme nastavka elitnog košarkaškog takmičenja vidi povratak brojih košarkaša u SAD, putovanja...
852 pregleda 0 komentar(a)
Mesina
Mesina

Nije realno da se ove sezone nastavi takmičenje u košarkaškoj Evroligi - to je poruka trenera Olimpije Milano Etorea Mesine. Legendarni stručnjak je dao intervju za italijanske medije u kojima podržava odluku Serije A da prekine šampionat...

- Iz ove perspektive mi ne djeluje realno da se Evroliga nastavi. To je takmičenje sa 18 timova koji konstantno putuju iz jedne zemlje u drugu, a i većina igrača je već otišlo na druge kontinente, konkretno u Sjedinjene Američke Države. Njihov povratak je komplikovan, ali ni to nije jedini problem - kaže Mesina i dodaje:

- Najgore je što sada ne može ništa da se planira. Za dva ili tri mjeseca možda sve bude lakše, ali sada ne možemo da znamo da li će to biti tako - istakao je Mesina.

Evroliga je prije nekoliko dana saopštila da je prioritet da se sezona u Evroligi i Evrokupu završi, ali još nije ponudila model po kojem bi to moglo da se dogodi.

„Donijeta je odluka da se nastavi rad na pronalaženju alternativnih scenarija kako bi sezona bila kompletirana, uz adekvatne zdravstvene i sigurnosne mjere za sve učesnike”, navela je Evroliga.

Bonus video: