Mijo Kadija najavio odlazak sa klupe Lovćena: Mislim da je bilo dosta

"Mislim da se moja saradnja sa Lovćenom neće nastaviti", kazao je tvorac najvećih uspjeha KK Lovćen
2052 pregleda 0 komentar(a)
Mijo Kadija
Mijo Kadija
Ažurirano: 18.05.2019. 00:25h

Tvorac najvećih uspjeha košarkaša Lovćena najavio je treći odlazak sa klupe cetinjskih košarkaša.

Nakon večerašnjeg poraza od Budućnosti i eliminacije iz plej-ofa Erste Superlige, Miodrag-Mijo Kadija je saopštio da je njegova saradnja sa Lovćenomm, vjerovatno, okončana...

"Mislim da se moja saradnja sa Lovćenom neće nastaviti. Sačekaćemo malo, ali mislim da je bilo dosta", saopštio je Kadija nakon susreta protiv Budućnosti, ne ulazeći u detalje svoje odluke.

Lovćen je u dva meča polufinala itekako namučio Budućnost, mogao je do pobjede u prvom meču u "Morači", ali je i na Cetinju pošteno "iscijedio" crnogorskog vicešampiona.

"Malo sam vruć i ne bih volio nikoga da povrijedim i da nešto kažem. Čitava Crna Gora traži ovakvu atmosferu, da svugdje bude malo više publike. Žalosno je što se večeras nije sve ljepše završilo, jer mislim da treba da bude praznik za oči. Budućnost je bolja ekipa od'Lovćena, oni su zasluženo slavili. Međutim, Lovćen je i ovdje i u Podgorici imao svoje šanse i večeras i prije dva dana u Podgorici, sa, možda, malo korektnijom situacijom na terenu. Ali ajde, da to ne potenciram i ne umanjujem pobjedu Budućnosti. Ja samo mogu da čestitam mojim igračima", dodao je Kadija.

Završenu sezonu ocijenio je veoma uspješnom.

"Od početka septembra i prvog okupljanja igrali smo puno utakmica, dosta dobrih utakmica. Mislim da smo imali sjajan rezultat u ABA2 ligi, sjajan rezultat u regularom dijelu Superlige, odličan rezultat u ovom plej-ofu, iako je bilo 2:0 za Budućnost, s obzirom na ogromnu razliku u finansijama i kvalitetu, Budućnost je ipak koji je igrao Evroligu. Prija kada takav tim zazire od jednog Lovćena koji igra ABA2 ligu. To je dovoljan pokazatelj da smo nešto dobro radili ove godine", zaključio je Kadija.

Kadija je prošlog ljeta treći put sjeo na klupu kluba iz rodnog grada.

U prvom mandatu, koji je trajao punih devet godina, u ligi SR Jugoslavije, sa Lovćenom je stigao do polufinala Kupa, bio je među četiri u prvenstvu, na Cetinju, u dvorani u kojoj u to virjeme nije bilo slobodnog mjesta, padali su svi velikani, Partizan, Crvena zvezda (koje je dobijao i u Beogradu), Budućnost. Lovćen je tada igrao i Evropu, Kup “Radivoja Koraća”…

U drugom mandatu sa Lovćenom je igrao finale Balkanske lige.

Ove sezone je Lovćen zauzeo odlično sedmo mjesto u ABA2 ligi, dugo je bio i u igri za plej-of, u domaćem prvenstvu i Kupu je stigao do polufinala, Cetinjani su igrali dopadljivu, organizovanu i borbenu košarku...

Osim Lovćena, Kadija je u karijeri vodio je i Budućnost, Atlas, Strumicu i Feni Industriju, i u dva navrata Teodo.

Mijović: Znali smo da dolazimo da igramo utakmicu na jednu loptu

Trener Budućnosti Petar Mijović je nakon pobjede rekao da je utakmica na Cetinju bila jako teška.

"Lovćen izuzetno kvalitetan, izuzetno motivisan pred punim tribinama. Ja sam i u pripremi meča upozoravao svoje igrače i vratio se malo unazad na neke godine kada su i velikani košarke u regionu padali ili teško odnosili bodove. Znali smo da dolazimo da igramo utakmicu na jednu loptu, da će od nivoa koncencentracije, fokusa i energije koju damo zavisiti krajnji ishod. Jer, svjesni smo da sve ove utakmice nai rivali, Sutjeska, Lovćen i Mornar igraju makaqr u nivou svog najvećeg kvaliteta, a dosta česti i preko toga", rekao je Mijović.

Bonus video: