Mijović pred Partizan: Čvrstina i kontrola bazičnih defanzivnih stvari će biti ključ dobrog rezultata

Prošle sezone obje ekipe u međusobnim duelima ABA lige ostvarile su pobjede pred svojim navijačima. Budućnost je slavila u dvorani "Morača" 75:71, dok je u Beogradu pobijedio Partizan 76:67
3184 pregleda 1 komentar(a)
Petar Mijović, Foto: Budućnost Voli
Petar Mijović, Foto: Budućnost Voli

Nedjeljni derbi protiv Partizana u "Morači" (18 sati), u osmom kolu ABA lige, biće pravi tekst dobrog trenutka forme u kojem se nalaze košarkaši Budućnost Volija.

Podgoričani su u nizu od četiri pobjede na dva fronta (Trento i Arka u Evrokupu, Cibona i Igokea u ABA ligi), pa će izabranici Petra Mijovića imati šansu da niz nastave protiv ekipe koja veoma dobro gura u Evrokupu (skor 6-2), u kojem je već odigurala prolaz u top 16 fazu, ali i u ABA ligi (5-2) igrao dobro, što je potvrdila u prošlom kolu pobjedom protiv Crvene zvezde.

"Meč od jako velikog značaja. Na planu fizičkog aspekta i na planu količine talenta Partizan je jedna od najboljih ekipa u ligi. Čvrstina i kontrola bazičnih defanzivnih stvari će biti ključ dobrog rezultata", rekao je trener "plavih" Petar Mijović, čija ekipa je lider ABA lige sa skorom 6-1, kao i Cedevita Olimpija.

Prošle sezone obje ekipe u međusobnim duelima ABA lige ostvarile su pobjede pred svojim navijačima.

Budućnost je slavila u dvorani "Morača" 75:71, dok je u Beogradu pobijedio Partizan 76:67.

"Očekuje nas izuzetno teška i važna utakmica protiv Partizana. Oni su pokazali i i Evrokupu i u ABA ligi da su ove godine izuzetno jaki. Kao i svake godine očekujem odličan meč u Morači, sala će biti rasprodata i nadamo se odličnoj atmosferi. Moramo odigrati čvrsto u defanzivi, biti pametni u napadu i fokusirani svih 40 minuta kako bi došli do pobjede", rekao je centar Budućnosti Zoran Nikolić.

Sve ulaznice za nedjeljni derbi su rasprodate.

Bonus video: