Mijović: Sada imamo vremena da se spremimo za polufinale, vjerujemo da možemo daleko

Crvena zvezda je gotovo izvjesno rival u plej-ofu
4518 pregleda 0 komentar(a)
Košarkaši Budućnost Volija, Foto: Savo Prelević
Košarkaši Budućnost Volija, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 02.03.2020. 20:26h

Košarkaši Budućnost Volija pobijedili su Mornar 93:88 i obezbijedili prednost domaćeg terena u plej-ofu ABA lige.

U derbiju je Budućnost dominirala 20 minuta, imala je 24 poena prednosti, ali je u finišu došla do pobjede.

"Kad smo bili maksimalni bili smo na 24 razlike, takav kvalitet iz 17-18 minuta mora da bude makar 30 minuta ako želimo da se borimo za titulu. Opijeni prednošću izgubili smo ritam, a Mornar počeo da pogađa, zna se kako je teško da se igra protiv nih kada imaju šutersko veče. Imam zamjerki na pristup u trećoj četvrtini, u kome su se oni nametnuli svojim talentom, ali i mi nismo bili na nivou. Što su oni bili bliži, mi smo bili sve dalje, glavom i samopouzdanjem, od naših defanzivnih i ofanzivnih prioroteta. Ali, zadovoljan sam kako smo odbili napad Mornara, jer to nije lako, to je ekipa koja zahtjeva koncentraciju svih 40 minuta", kazao je Mijović, ali napomenuo:

Ne mogu, međutim, da ne budem zadovoljan i srećan, jer smo obezbijedili drugo mjesto i imamo to što smo tražili - prednost domaćeg terena", rekao je Mijović.

Crvena zvezda je gotovo izvjesno rival u plej-ofu.

"Želio sam da obezbijedimo drugo mjesto, kako bismo imali vremena da se tempiramo za polufinale. Sada moramo da spremimo Tilija da bude važan dio tima, jer je zato doveden i da smanjimo oscilacije koje imamo. Mi smo ove sezone imali vrhunske utakmice, ali i jako loših partija, ali ni u jednom od tih poraza odnos ovih momaka nije bio upitan. Vjerujem u njihov karakter i vjerujem da možemo daleko", rekao je Mijović.

Bonus video: