Mijović: Talenat u napadu moramo da upotpunimo čvrstinom u odbrani

Budućnost je ostvarila 13. pobjedu u ligi, ostala čvrsto u zoni plej-ofa, na drugoj poziciji
2016 pregleda 0 komentar(a)
Petar Mijović na tajm-autu, Foto: Cibona
Petar Mijović na tajm-autu, Foto: Cibona

Petar Mijović, trener košarkaša Budućnost Volija, bio je zadovoljan pobjedom u Zagrebu nad Cibonom 87:78, uz sada već konstante zamjerke na igru u odbrani u pojedinim trenucima utakmice.

Budućnost je ostvarila 13. pobjedu u ligi, ostala čvrsto u zoni plej-ofa, na drugoj poziciji.

“Na posljednjih nekoliko gostovanja igrali smo dosta mekano i loše, upisali poraze gdje smo očekivali pobjede. Zbog toga smo strahovali pred meč sa Cibonom. Imam veliki respekt prvo prema imenu ovog kluba, a zatim prema kolegi Veliću i momcima, koji, s obzirom na okolnosti, rade odličan posao", rekao je Mijović.

Budućnost je počela dobro, imala dobre periode, ali ponovo i padove u igri...

"Dugo nam se događaju problemi u odbrani, a ekipa koja konkuriše za vrh i ima visoke ambicije mora bolje da obavlja defanzivne zadatke . Napadački talenat moramo da upotpunimo defanzivnom čvrstinom, prevashodno kontrolom skoka, jer samo tako možemo da se nadamo da ćemo postizati dobre rezultate u kontinuitetu”, kazao je Mijović.

Ivan Velić, trener Cibone, kazao je da je meč u Zagrebu odlučio kvalitet.

“Mislim da smo odigrali dobrih 35 minuta, a posljednjih pet pali iz objektivnih razlika. Situacija kod 78:76 kada je Novačić imao šut za vođstvo je možda i odlučila. Na kraju je presudio kvalitet. Jako bitan faktor je bio Popović, koji je unio energiju u njihov tim. Nemam šta da zamjerim momcima, osim možda što smo primili dosta koševa uz faul. To ne bi trebalo da se događa”, rekao je Velić.

Bonus video: