Mijović: U majstorici podjednake šanse

„Potpuno zaslužena pobjeda domaće ekipe, koja je od samog starta bolje znala šta bi trebalo da radi, nego mi“, rekao je treći trener košarkaša Budućnost Volija ove sezone
2797 pregleda 3 komentar(a)
Petar Mijović, Foto: Savo Prelević
Petar Mijović, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 27.05.2019. 22:13h

Petar Mijović i njegovi igrači su propustili i drugu meč-loptu za titulu i moraće da se vade u majstorici, jer su drugi put za 48 sati izgubili od Mornara.

„Potpuno zaslužena pobjeda domaće ekipe, koja je od samog starta bolje znala šta bi trebalo da radi, nego mi. Prvu četvrtinu smo odigrali jako korektno, zatvorili pik'en'rol rasporede i ofanzivni skok, ali smo u drugom kvartalu dozvolili sedam uhvaćenih lopti u napadu i otvorene šuteve za tri. Do kraja je Mornar imao apsolutnu kontrolu nad utakmicom“, rekao je treći trener košarkaša Budućnost Volija ove sezone.

Mladi stručnjak priznaje da je sada pritisak veliki.

„Teška je situacija, imali smo sve u svojim rukama, 2:0 i utakmicu kod kuće. Posljednji meč će biti težak i fizički i psihološki, obje ekipe ulaze u njega sa podjednakim šansama, bez obzira na to što i dalje mislim da je ozbiljan kvalitet na našoj strani i imamo prednost domaćeg terena. Doveli smo sami sebe u poziciju koja nije nimalo lagodna, ali očekujem da pokažemo reakciju i da ovi ljudi dokažu zašto su na nivou na kojem su“.

I pored činjenice da više nema prava na grešku, Mijović vjeruje da njegovi igrači mogu da nađu rješenje.

„Ovo su situacije koje moraju da se podnesu, da se reaguje. Neće im biti prvi put, samo u ovoj sezoni je ekipa odigrala veliki broj majstorica. Pored kvaliteta koji ima Mornar, mi smo ga razigrali i dozvolili da iz praktično iz situacije pred predajom dođe u Podgorici sa poraslim samopouzdanjem“.

Bonus video: