Mijović: U prve tri četvrtine smo igrali najbolju košarku ove sezone

Čovjek koji i dalje vodi ekipu kao "trener do daljeg", bez vremenski određenog ugovora, poklopio je sve kockice i sa svojim timom stigao do sedme vezane pobjede
3479 pregleda 0 komentar(a)
Petar Mijović, Foto: Savo Prelević
Petar Mijović, Foto: Savo Prelević

Veliki derbi 10. kola ABA lige je to bio samo na papiru - Budućnost Voli je igrala sjajno i veoma lako stigla do pobjede (93:80).

Podgoričani su u 27. minutu imali i plus 23 (77:54), pa se sa tribina opravdano čulo "Hoćemo titulu".

"Plavi" imaju dvije pobjede više od najbližih pratilaca, Cedevite i Partizana, imaće bar tri nad Crvenom zvezdom, a jedan od najzaslužnijih za to je Petar Mijović.

Čovjek koji i dalje vodi ekipu kao "trener do daljeg", bez vremenski određenog ugovora, poklopio je sve kockice i sa svojim timom stigao do sedme vezane pobjede.

- U prve tri četvrtine smo igrali najbolju košarku ove sezone. Imali smo više dana da se pripremimo, zbog toga smo bili svježi, odmorni i koncentrisani. Primili smo 41 poen u 1. poluvremenu, ali mislim da smo odigrali izuzetno dobru i fokusiranu odbranu. I 3. četvrtinu smo otvorili izuzetno dobro, bilo je milina gledati kako stojimo na terenu, sa koliko energije i posvećenosti - rekao je Mijović.

Njegov tim je u 27. minutu vodio 77:54, ali je došlo do pada, pa su gosti smanjili na 81:72.

- I na mnogo većim nivoima dolazi do pada koncentracije. Uzgred, nije Cedevita ekipa koja je koncipirana da možete dominirate 40 minuta protiv nje. Kaznila je odsustvo naše koncentracije u tranzicionoj odbrani, propustili smo da zaštitimo rane napade jedan na jedan, pogodila je i za tri i vratila se u meč. Imala je i dovoljno vremena da uvede utakmicu u još neizvjesniju završnicu, ali smo se vratili sa nekoliko dobrih odbrana i izuzetnim doprinosom svakog od igrača.

Budućnost u srijedu čeka Galatasaraj i pobjedom bi produžila nadu da može do Top 16 faze Evrokupa. Ne zavisi sve od nje, potrebno je da se poklope još neki rezultati, ali se Mijović nada da će njegov tim proći, iako to znači manje vremena za trening.

- Unutar stručnog štaba smo jako mnogo pričali o tome. S obzirom na to da nam je ekipa relativno mlada, mislim da bi nam za ono što nam je meta u martu i aprilu, još pest utakmica u Evrokupu mnogo značilo. Momci bi mogli samo da napreduju i podignu kvalitet. Imali bismo veću potrošnju, ali imamo veliki broj igrača i bilo bi dobro da zbog kvaliteta naših partija prođemo u drugi krug - zaključio je Mijović.

Bonus video: