Mijović: U prvom poluvremenu smo nestvarno dobro šutirali za tri poena

1894 pregleda 0 komentar(a)
Petar Mijović, Foto: Filip Roganović
Petar Mijović, Foto: Filip Roganović
Ažurirano: 26.04.2019. 00:23h

Petar Mijović je debitovao večeras na klupi Budućnost Volija ubjedljivom pobjedom protiv Lovćena (104:78), na startu crnogorske Superlige.

“Što se tiče ishoda, mogu da budem zadovoljan, pogotovo smo napadački igrali jako dobro. U prvom poluvremenu nestvarno dobro smo šutirali za tri poena. Ono što brinulo je svježina i energija, s obzirom na kratko vrijeme nakon završetka plej-ofa ABA lige, i nisam, iskreno, očekivao ovu količinu energije. Bilo je i određenih propusta, posebno defanzivno, ali to iz razloga što je dosta novih igrača, četiri iz našeg podmlatka, Zoran Nikolić koji se vratio poslije određenog vremena, dok su Sead Šehović i Petar Popović u nedovoljnom takmičarskom ritmu. Ali, smo odgovorili jako dobro, bilo je odgovorno, i očekujem da tako bude i u nastavku, iako svjesni da to do kraja neće biti nimalo lako”, rekao je Mijović nakon meča sa Lovćenom.

Nemanja Gordić je odmarao zbog lakše povrede, ali Mijović očekuje da će biti spreman za treće kolo i meč protiv Ulcinja. Na tri i po minuta prije kraja druge četvrtine, van igre je morao Petar Popović, koji se požalio na bol u trbušnim mišićima.

“Nakon pregleda znaćemo o čemu se radi, ali je to situacija za određenu zabrinutost.

U odsustvu Gordića, na poziciji pleja protiv Budućnosti su se smjenjivali Popović, Edvin Džekson, Igor Drobnjak i na kraju debitant Feđa Pajović.

“Pored rezultata koji je primaran, moj cilj je da se i u većoj mjeri iskoriste mladi igrači nego što je to bilo večeras, da im se pruži šansa, i da uz jedan dobar rezultat kroz seniorski nivo takmičenja afirmišime nekog klinca iz naše škole”, zaključio je Mijović.

Nakon svega 54 poena postignutih u porazu u majstorici finala plej-ofa protiv Crvene zvezde, koja će se dugo pamtiti (kao i cijela serija) zbog brojnih incidenata prije i za vrijeme meča, košarkaši Budućnosti su imali odlično šutersko veče na startu crnogorske Superlige.

"Izdušili su na nama", slikovito je uz osmjeh nakon meča trener Lovćena Miodrag Kadija opisao igru u napadu Budućnosti, koja je u prvom poluvremenu imala sjajnih 73,7 odsto šuta za tri poena (15-11), da bi na kraju taj procenat pao na 55,6 odsto (36-20).

20 trojki su pogodili košarkaši Budućnosti protiv Lovćena (Suad Šehović sedam, Edvin Džekson pet, Petar Popović tri, Sead Šehović, Feđa Pajović, Igor Drobnjak, Džejms Bel i Danilo Nikolić po jednu). Više trojki ove sezone Podgoričani su ubacili u meču protiv Baskonije, kada su sa 21 trojkom postavili novi rekord Evrolige

"Sa takvim procentom šuta za tri poena, posebno u prvom poluvremenu, mogli smo da izgubimo i više od 30 razlike. Međutim, ja nisam nezadovoljan igrom svoje ekipe, možda smo u nekim situacijama loše reagovali u odbrani, ali mi smo Budućnosti dali 78 poena sa puno promašenih penala i zicera. To što smo slabije branili šut za tri poena, to je stvar dobrog dana Budućnosti, kojoj čestitam i želim im da osvoje titulu", dodao je Kadija, trener Lovćena.

Protiv Lovćena su šansu dobili Milić Starovlah, te debitanti Igor Drobnjak i Feđa Pajović, te 15-godišnji Fedor Žugić, koji je ove sezone imao priliku da postane najmlađi debitant u Evroligi.

Feđa Pajović, sin sportskog direktora Budućnosti, Gavrila, nekadašnjeg kapitena i pleja "plavih", koji je posljednji meč odigrao 8. juna 2005. godine (kada je Feđa imao četiri godine), debitanski nastup je zaokružio trojkom i pogođenim dodatnim slobodnim bacanjem (zbog faula), na 22,4 sekunde prije kraja, za konačan rezultat i najveću razliku na meču...

Na kraju su se svi upisali u strijelce u redovima Budućnosti.

Interesantno, ekipa je podršku pored terena imala i od sada već bivših igrača, Norisa Kola, Erla Klarka, Kotija Klarka i Devina Vilijamsa, koji su završili svoje obaveze sa podgoričkim klubom.

Prva trojica su prilikom ulaska u dvoranu pozdravljena aplauzom, a svi suna poluvremenu dijelile autograme najmlađim navijačima i slikali se sa njima...

Bonus video: