Milatović: Naše košarkašice su prave heroine

109 pregleda 1 komentar(a)
Momir Milatović, Foto: Filip Roganović
Momir Milatović, Foto: Filip Roganović
Ažurirano: 23.11.2016. 20:53h

Jelena Dubljević je predvodila svoju ekipu u porbjedi and Italijom sa 29 koševa, i zaslužila je da se raduje plasmanu na EP.

"Dokazale smo da zajedno zaista možemo mnogo. Odigrale smo sjajnu odbranu, što nas je krasilo i što moramo da forsiramo u budućnosti. Imamo mlade igračice i treba im dati još veći prostor. Imamo još jednu šansu da dokažemo da ženska košarka u Crnoj Gori vrijedi i iskreno joj se radujem", naglasila je Dubljević nakon plasmana na EP u Češkoj.

Od zadovoljsta je blistao i selektor Momir Milatović.

"Posebno mi je drago što su moje djevojke opet pokazale karakter i da su najbolje kada je najteže. Zasluženo idu na četvrto Evropsko prvenstvo i one su prave heroine. I to iako smo imali jednu lošu februarsku seriju. Ali svi timovi imaju slabosti, a mi smo pokazali da je to bila prolazna slabost. Imamo sjajnu budućnost. To su pokazale mlade igračice koje su ulazile u igru. Ova ekipa može da iznenadi i u Češkoj. Pokazali smo i u završnici prethodnog prvenstva protiv Španije, iako smo je igrali bez najbolje igračice Dubljević. Da smo je imali u timu mogli smo i do medalje. Vodićemo računa i o mladim igračicama da što više njih bude u ekipi", rekao je Milatović.

Bonus video: