Milojević: Drugi meč protiv Cedevite može biti preloman za Budućnost u odbrani titule

“Da su igrali na tri pobjede, mogao bih da tvrdim da Budućnost ide dalje. Na dvije pobjede je šansa više za malo slabiju ekipu, kao što je Cedevita u ovom slučaju", rekao je Milojević
1437 pregleda 0 komentar(a)
Dejan Milojević, Foto: ABA liga
Dejan Milojević, Foto: ABA liga

Gostujući na TV “Arena sport”, u emisiji “U obruču”, trener Mega Bemaxa Dejan Milojević, između ostalog, na pitanje voditelja otkrio je kome daje prednost u predstojećim majstoricama polufinala plej-ofa ABA lige.

''Crvenoj zvezdi zbog domaćeg terena i Budućnosti zato što je kvalitetnija od Cedevite'', kratko je objasnio Milojević.

Nekadašnji krilni centar Budućnosti je analizirao polufinale između Cedevite i Budućnosti.

“Cedevita ima svoj stil igre, koji im je dao rezultata ove sezone. Dosta zavise od Kobsa i Pulena. Budućnost je u drugom meču bila jako agresivna na ta dva igrača, imali su jako malo otvorenih šuteva, tjerali su ih na dosta teške šuteve”, ističe Milojević.

Podgoričani su u drugi meč, kaže, Milojević, “ušli čvrsto u utakmicu i vrlo lako može da se desi ekipi Budućnosti da je ova utakmica koja će ih „prelomiti“ i podići na viši nivo koji je potreban da osvoje ABA lige”.

“Jer, način na koji su do te utakmice igrali, po meni, nije dovoljan za osvajanje titule. Ali, drugi meč je model i način kako može da se osvoji ABA liga, i ako budu uspjeli tako da igraju, da ponove takvu igru, oni su najozbiljiji kandidat za osvajanje titule”, dodao je Milojević.

Milojević nema dilemu da je igrački kvalitet na strani Budućnosti u duelu sa Cedevitom.

“A da bi kvalitet došao do izražaja, energija mora da bude ista makar kao što je ima protivnik. Na meču u Podgorici je to bilo evidentno, i zato su dobili utakmicu kako su je dobili.

Milojević ističe da je šansa Cedevite u tome što se serija igra u dva dobijena meča.

“Da su igrali na tri pobjede, mogao bih da tvrdim da Budućnost ide dalje. Na dvije pobjede je šansa više za malo slabiju ekipu, kao što je Cedevita u ovom slučaju.

Milojević je govorio i o momku kojeg je trenirao u Megi, Gogi Bitadzeu, koji je u toku sezone iz kluba iz Sremske Mitrovice stigao u Budućnost.

“Goga je igrač koji pravi razliku i u Budućnosti, kada igra ili ne igra, a ne u Megi. Razlika između Mege i drugih klubova je ta da mi radimo najbolje u interesu igrača. Da li je za Bitadzea bilo bolje da je ostao u Megi i odigrao 11 utakmica i možda plej-of, jer smo u tom trenutku imali dvije pobjede više od Partizana? Ili je bolje što je došao u Budućnost, i dobio mogućnost da igra, takođe, 11 mečeva u ABA ligi i siguran plej-of, ali i 16 mečeva u Evroligi?"

"Za njegov razvoj je u tom trenutku bilo bolje da ode u Budućnost i mi smo svjesno žrtvovali sebe za njegovo dobro, koliko god to sad nekome zvučalo kao floskula. To je stvarno bilo najbolje moguće rješenje za Gogu. Pri tome, on je to želio, jer je Goga imao sportski motiv da ode. Na kraju sezone će vrlo vjerovatno otići u NBA ligu i može da se desi da više nikada i ne igra Evroligu. Njemu je bila želja da igra i osjeti to takmičenje, i drago mi je što taj momak ima sportski motiv, zbog kojeg je i otišao u Budućnost, što mnogima nije jasno, ali…”, istakao je Milojević.

Bonus video: