Milovan Drašković na pragu Barselone

Član Podgorice i juniorski reprezentativac, juče je bio na probi i ljekarskim pregledima u Barseloni i samo od mladog igrača zavisi da li će postati član šampiona Španije
53 pregleda 5 komentar(a)
Ažurirano: 03.07.2012. 11:30h

Jedan od najvećih crnogorskih košarkaških talenata uskoro bi mogao da zaigra u jednom od najvećih evropskih klubova - Milovan Drašković, član Podgorice i juniorski reprezentativac, juče je bio na probi i ljekarskim pregledima u Barseloni, a kako kaže predsjednik Podgorice Saša Radunović, samo od mladog igrača zavisi da li će postati član šampiona Španije i polufinaliste Evrolige.

"Drašković je primljen sjajno, dočekali su ga predsjednik i sportski direktor košarkaške sekcije Barselone, pokazali mu terene, sale za treninge, hotele u kojima žive njihovi mladi igrači... Ljekarski pregledi su trajali čak pet sati i Drašković ih je uspješno prošao, a onda je imao individualni trening. Barselona ga želi, što se njih tiče Drašković već sada može da ostane i postane član slavnog španskog kluba", kaže Radunović, koji je najbolji dio svoje karijere proveo u Španiji, u Valensiji.

Predsjednik Podgorice ističe da je ostalo još nekoliko stvari do potpisivanja ugovora.

"Vratićemo se u Podgoricu, moramo prvo da konsultujemo Draškovićeve roditelje, niko ne može da donosi odluku umjesto njih. Takođe želimo i da razgovaramo sa ljudima iz Budućnosti, zbog interesa crnogorske košarke", rekao je Radunović u telefonskom razgovoru za “Vijesti”.

Drašković je 1995. godište, visok je 214 cm, a u Podgoricu je došao prije tri godine iz nikšićkog Bonusa. Bio je pionirski i kadetski, a sada je juniorski reprezentativac Crne Gore.

Bonus video: