Minesota otpustila Nikolu Pekovića

Odluka Minesote nije iznenađujuća, daleko od toga, ako se zna da je Peković propustio cijelu prošlu sezonu zbog povrede, kao i da je veliko pitanje da li će više i igrati košarku
410 pregleda 13 komentar(a)
Nikola Peković Minesota, Foto: Bleacherreport.com
Nikola Peković Minesota, Foto: Bleacherreport.com
Ažurirano: 20.06.2017. 22:48h

Misija Nikole Pekovića u Minesoti je završena, od sada i zvanično - klub iz Mineapolisa je saopštio da je iskoristio pravo da otpusti crnogorskog košarkaša godinu prije isteka ugovora.

Odluka Minesote nije iznenađujuća, daleko od toga, ako se zna da je Peković propustio cijelu prošlu sezonu zbog povrede, kao i da je veliko pitanje da li će više i igrati košarku.

"Izgleda da je za Pekovića NBA karijera gotova, jer teško da bi bilo koji klub rizikovao njegovim dovođenjem, iako bi imao minimalnu platu", prenose američki mediji.

U sedam godina koliko je proveo u najjačoj ligi na svijetu Peković nijednom nije odigrao više od 65 utakmica u sezoni (u regularnom dijelu ih ima zagantovanih 82), a u prosjeku je na terenu bio u ukupno 45 mečeva tokom sezone.

Tako je u tri sezone u periodu od 2013. do 2016. zabilježio svega 97 nastupa.

Do sada je u NBA karijeri imao učinak od 12,6 poena i 6,7 skokova po utakmici, a za američke košarkaške stručnjake je u jednom periodu bio među najdominantnijim "peticama" u ligi.

Povrede Ahilove tetive i članka u nekoliko navrata su, ipak, bile jače, pa su "vukovi" iz Mineapolisa morali često da se snalaze bez popularnog Peka.

Peković, koji je 2008. biran kao 31. pik na draftu, sezonu 2016/17. je uglavnom proveo u Srbiji na relaciji Beograd-Zlatibor, jer je uporedo sa funkcijom predsjednika KK Partizan bio zauzet i privatnim biznisom.

U NBA ligi je debitovao 27. oktobra 2010, tri godine kasnije je sa Minesotom potpisao petogodišnji ugovor vrijedan 60 miliona dolara, a posljednju utakmicu je odigrao 31. januara 2016.

Bivši prvak Evrope sa Panatinaikosom je prije sedam dana napustio mjesto prvog čovjeka "crno-bijelih", a po nekim informacijama sada u planu ima da finansira FK Rudar iz Pljevalja.

Bonus video: