Mirotić do 2016. godine u Madridu

Ispunio mi se san. Real Madrid je najbolji klub na svijetu i sada samo želim da osvojim mnoge titule - rekao je 20-godišnji Mirotić poslije potpisivanja novog ugovora
0 komentar(a)
Mirotic1111_1, Foto: REUTERS
Mirotic1111_1, Foto: REUTERS
Ažurirano: 26.04.2011. 19:13h

Jedan od najvećih košarkaških talenata u Evropi, Nikola Mirotić potpisao je danas novi ugovor sa Realom do 2016. godine uz mogućnost produžetka saradnje na još jednu sezonu.

Rođeni Podgoričanin je stavio paraf na novu vjernost “kraljevskom klubu” u prisustvu direktora košarkaške sekcije Huana Karlosa Sančeza Lazara i Horhea Valdana, generalnog direktora Reala i pomoćnika predsjednika Florentina Peresa.

- Ispunio mi se san. Real Madrid je najbolji klub na svijetu i sada samo želim da osvojim mnoge titule - rekao je 20-godišnji Mirotić poslije potpisivanja novog ugovora.

Nasmijan i zahvalan na povjerenju koje je dobio, Mirotić je bio dobro raspoložen.

- Veoma sam srećan, jer sam potpisao na onoliko dugo koliko sam htio i ovaj klub osjećam kao moj dom. Sada samo želim da ispunim sve svoje snove i osvojim sve moguće titule sa Realom.

Mirotić je 22. aprila izabran za najboljeg mladog igrača Evrolige, a velike su šanse da istu nagradu dobije i u ACB ligi.

- Želio sam da ostanem ovdje i da igram za Real što je duže moguće. Ovaj klub mi je dao sve, sada imam mnogo ciljeva koje želim da ostvarimo zajedno.

Mirotić je od predsjednika Pereza dobio na poklon olovku, kao i kompjuter.

- Veoma sam srećan da dijelim svlačionicu sa velikim saigračima. Imamo sjajnu grupu i ubijeđena sam da ono najbolje tek dolazi - zaključio je Mirotić.

Real je u njegov novi ugovor stavio klauzulu po kojoj može u NBA otići za 2,5 miliona eura, a u drugi evropski klub za 3,5 miliona eura.

Bonus video: