Mirotić u Pelikanima, Ašik i Alen u Čikagu

Mirotić igra za Čikago od 2014. godine, kada je došao iz Real Madrida. Od tada je prosječno na parketu provodio 22,8 minuta i prosječno bilježio 10,8 poena i 5,3 skoka
7 komentar(a)
Nikola Mirotić, Foto: Reuters
Nikola Mirotić, Foto: Reuters
Ažurirano: 01.02.2018. 19:37h

Nikola Mirotić preći će u Nju Orleans.

Čikago je sa Pelikanima dogovorio trejd, prema kojem će za košarkaša poniklog u podgoričkom Džokeru, u suprotnom smjeru turski centar Omer Ašik i bek Toni Alen, kao i pravo Čikagu da bira u prvoj rundi drafta.

Osim Mirotića, Pelikanima će pripasti i izbor u drugoj rundi drafta ove i 2021. godine.

Kako saznaje ekspert ESPN-a Adrijan Vojnarovski trejd je trebalo da bude završen u utorak, ali se strane nijesu dogovorile zbog plate Mirotića. Pelikani su u međuvremenu prihvatili da u narednoj sezoni Mirotiću plata bude 12,5 miliona dolara i time je košarkaš ostao bez prava na prigovor.

Mirotić igra za Čikago od 2014. godine, kada je došao iz Real Madrida. Od tada je prosječno na parketu provodio 22,8 minuta i prosječno bilježio 10,8 poena i 5,3 skoka.

Početak ove sezone obilježio je sukob sa saigračem Bobijem Portisom, koji je udario pesnicom 26-godišnjeg Podgoričanina i slomio mu vilicu.

Mirotić je zbog toga propustio početak sezone, dugo nije želio da oprosti Portisu, a kada se vratio, izjavio je da sa njim komunicira samo na parketu...

Ove sezone, Mirotić je prosječno bilježio 16.8 poena, 6,4 skoka i 1,6 asistencija.

Bonus video: