Misterija nestanka Derika Rouza

Tek nakon nekoliko sati drame, službe Niksa su stupile u kontakt sa Rouzom, koji je objasnio da je morao da hitno ode u Čikago zbog porodične situacije
2 komentar(a)
Derik Rouz, Foto: Reuters
Derik Rouz, Foto: Reuters
Ažurirano: 10.01.2017. 08:31h

Američka javnost se sinoć satima bavila samo jednim pitanjem: Gdje je Derik Rouz? Nekadašnji MVP i All Star se nije pojavio na utakmici njegovog Njujorka protiv Nju Orleansa iako je bilo najavljeno da će biti startni plejmejker. Međutim, pred samu utakmicu je stiglo saopštenje da Rouz nije sa ekipom i da jednostavno nije došao, a u tom trenutku i nekoliko sati potom, Njujork nije imao nikakav kontakt sa njim.

Tek nakon nekoliko sati drame, službe Niksa su stupile u kontakt sa Rouzom, koji je objasnio da je morao da hitno ode u Čikago zbog porodične situacije. Iako čelnici Njujork Niksa i trener Džef Hornasek nisu negativno komentarisali postupak Rouza, koji nikome nije javio da neće doći na utakmicu, javnost spekuliše šta će biti sa nekadašnjom NBA zvijezdom.

Nakon serije užasnih povreda koljena zbog kojih je njegova karijera jako usporila, Rouz je ove sezone bio iznenađujuće konzistentan i odigrao skoro sve utakmice. Fil Džekson mu je dao novu šansu tako što je trejdovao sa Čikagom da bi ga doveo, a teško je dati ocjenu da li je Rouz opravdao povjerenje. Njegove individualne brojke su bolje nego što se očekivalo, ali je Njujork trenutno van plejof zone. Rouz je nekoliko puta bio tema insajderskih priča da se ne slaže sa trenerom Džefom Hornasekom, Naročito plejmejker nije bio zadovoljan kada ga je Hornasek poslao da presjedi čitavu posljednju četvrtinu protiv Milvokija, dok je njegov posao za posljednjih 12 minuta dobio Ron Bejker, ruki koji nije čak bio ni draftovan. Njujork je pobijedio na toj utakmici.

Hornasek od Rouza traži da bude agresivniji i da više dolazi u priliku da šutira slobodna bacanja, a ranije se pričalo o tome da Rouz na neki način bojkotuje najboljeg igrača Njujorka ove godine Kristapsa Porzingisa i da mu ne daje dovoljno lopti, ili barem onoliko koliko to trener od njega traži. Ostaje da se vidi šta će biti sa Rouzom, kako će se tim odnijeti prema ovom incidentu, ali veće pitanje je da li plejmejker ima budućnost u ovoj ekipi jer će na ljeto biti slobodan igrač, a NBA insajder Adrijan Vojnarovski nije optimista da će Niksi željeti da mu ponude višegodišnji ugovor.

Bonus video: