Mitrović: Borili smo se 40 minuta; Ivanović: Igra koja nam daje nadu

Očekivan poraz, protiv selekcije, koja je igrala u najjačem sastavu i na domaćem terenu, uz dobar i hrabar otpor
1 komentar(a)
turska crna gora, Foto: FIBA
turska crna gora, Foto: FIBA
Ažurirano: 14.09.2018. 19:34h

Najbolji crnogorski košarkaši poraženi su od Turske u Ankari 79:69 u prvom meču drugog kruga kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo.

Očekivan poraz, protiv selekcije, koja je igrala u najjačem sastavu i na domaćem terenu, uz dobar i hrabar otpor.

„Uživali smo da igramo u sjajnoj atmosferi, u kojoj su moji momci pokazali dobru igru, borili se 40 minuta. Imali smo nekoliko mladih igrača, gotovo debitanata, pokazali smo kvalitet. Turska je zasluženo pobijedila, a mi smo još u igri za Svjetsko prvenstvo. Pokušaćemo da iskoristimo svaku šansu“, kazao je selektor Zvezdan Mitrović.

Nikola Ivanović je na pres konferenciji rekao da je samo početak meča bio ispod nivoa.

„Nismo dobro počeli, igrali smo meko, a kada ovakve igrače pustiš da idu od koša do koša i da postignu lake poene, onda je prednost domaćeg terena ogromna. Međutim, stabilizovali smo se i ukupno gledano - bilo je dobro. Imali smo veoma dobrih momenata. Utakmica je do finiša bila izjednačena, praktično na jedan ili dva posjeda. Iako smo izgubili, igra koju smo pokazali daje nam nadu za nastavak kvalifikacija“, rekao je Ivanović.

Selektor Turske Ufuk Saridža bio je zadovoljan pobjedom i igrom...

"Nije lako ući iz predsezone u takmičenje, zadovoljan sam kako su igrači reagovali na terenu. Znali smo da će biti teško, Crna Gora je zahtjevna ekipa, pobijedila je Sloveniju u gostima. Mi nismo imali dobar šut, a obično smo dobar šuterski tim, ali smo, ipak, postigli 82 poena, zahvaljujući dobroj igri u reketu. Slijedi nam meč sa Slovenijom, ova pobjeda nam daje motiv za to gostovanje", kazao je Saridža.

Bonus video: