Mitrović: Igrali smo pametno; Đurišić: Nismo dozvolili da nas ponesu emocije

"Hvala mojim igračima koji su igrali pametno, skoncentrisano 40 minuta. Ovo je još jedan korak u našoj borbi za odlazak na Svjetsko prvenstvo", rekao je selektor Zvezdan Mitrović
6 komentar(a)
Zvezdan Mitrović, Foto: FIBA
Zvezdan Mitrović, Foto: FIBA
Ažurirano: 29.11.2018. 20:09h

Košarkaška reprezentacija Crne Gore u finiš kvalifikacija za Mundobasket ulazi sa realnim šansama da se plasira u završnicu, nakon velike pobjede u Rigi nad Letonijom 84:75, u devetom meču grupe I.

"Hvala mojim igračima koji su igrali pametno, skoncentrisano 40 minuta. Ovo je još jedan korak u našoj borbi za odlazak na Svjetsko prvenstvo", rekao je selektor Zvezdan Mitrović.

Mitrović je još jednom zahvalio Budućnosti što je Ivanovića, Popovića, Barovića i Šehovića "ustupila" nacionalnom timu za meč u Letoniji.

"Još jednom veliko hvala i tim momcima. Oni će sjutra ujutro da idu u Atinu, da igraju Evroligu, pa će ponovo biti sa nama na utakmici sa Turskom. To je ogromna žrtva i svaka im čast na tome", rekao je Mitrović.

Nemanja Đurišić bio je meč-viner u finišu, sa sedam vezanih poena.

"Počeli smo dobro, ali smo im dozvolili da uhvate ritam. Kasnije smo se smirili, igrali strpljivo, nismo dozvolili da nas emocije ponesu. Pametnom igrom, balansom na parketu i dobrom odbranom uspjeli smo da prelomimo utakmicu", rekao je Đurišić.

Bonus video: