Mitrović otpisao Vujoševića i ostao ubjedljivo prvi

Mitrovićev tim je tri kola prije kraja ugasio šampionu i posljednju nadu da može da se domogne plej-ofa, ali mu je još važnije što je ostao na vrhu LNB-a, sa dvije pobjede više od Strazbura
3 komentar(a)
Zvezdan Mitrović, Foto: Privatna galerija
Zvezdan Mitrović, Foto: Privatna galerija
Ažurirano: 25.04.2016. 20:55h

Učenik je nadmašio učitelja - tu floskulu ste bezbroj puta čuli, ali sada najbolje opisuje ono što se dogodilo u Francuskoj, u duelu dva trenera rođena u Podgorici.

Monako Zvezdana Mitrovića je usred Limoža srušio velikana francuske košarke, koji sa klupe vodi slavni Duško Vujošević i tako ga i definitivno ostavio bez mjesta u plej-ofu.

U duelu trenera koji su sarađivali u Budućnosti prije 15-ak godina, gosti su vodili od starta, da bi Limož serijom 20:7 preokrenuo na 60:58.

Odgovor Monaka je bio pravi - vezao je 11 koševa za 69:60, a dva minuta prije kraja stigao do rekordnih plus 12 (76:64).

Bivši plejmejker Partizana Leo Vesterman je sa osam uzastopnih poena smanjio na 76:72, ali su gosti lako priveli meč kraju i upisali devetu pobjedu zaredom (79:72).

Mitrovićev tim je tri kola prije kraja otpisao šampiona, ali mu je još važnije što je ostao na vrhu LNB-a.

Klub iz Monte Karla ima dvije pobjede više od najbližeg pratioca Strazbura, a zbog slabijeg međusobnog skora su mu potrebna još dva trijumfa da bi u razigravanje za titulu ušao sa 1. pozicije.

Monako do kraja dočekuje četvrtoplasirani Gravelin-Dankerk i Šole, koji je 15. na tabeli, a gostuje Šalon-Remsu još jednog Podgoričanina - Nikole Antića.

Koliko bi timu iz Kneževine značilo da krene sa 1. mjesta u plej-of, govori i činjenica da je praktično nepobjediv na svom terenu, gdje je od posljednjih 19 mečeva izgubio samo jedan.

Mitrović je već ostvario ogroman uspjeh u Francuskoj. U martu prošle godine je od još jednog Crnogorca, Sava Vučevića, preuzeo tim koji je bio drugi u Drugoj ligi i izborio plasman u elitu nakon 24 godine.

U februaru je osvojio Kup lidera, u kojem, po uzoru na španski Kup kralja, nastupa osam najboljih ekipa iz lige.

Bonus video: