Mitrović: Zadatak ispunjen, jedina loša stvar je povreda Ivanovića

"Nadam se samo da Ivanovićeva povreda nije ozbiljna, a kada se sve sabere – momci su pokazali više nego protiv Irana”, rekao je Mitrović
4991 pregleda 9 komentar(a)
Zvezdan Mitrović, Foto: Boris Pejović
Zvezdan Mitrović, Foto: Boris Pejović

Selektor Crne Gore Zvezdan Mitrović bio je zadovoljan onim što je su pokazali njegovi igrači u duelu sa Nigerijom, uprkos porazu 89:86.

“Izuzetno zahtjevna atletska utakmica, bilo je dobrih momenata, bilo je borbe. Nigerija je ekipa sa 5-6 NBA igrača, američka škola – igraju tvrdo i brzo, a igrali su mnogo jače i bolje nego protiv Poljske prije dva dana. Jedina loša stvar je povreda Ivanovića, to je možda i uticalo na rezultat, jer je i Nidam izašao zbog pet faulova, pa smo ostali bez glavnih organizatora igre. Zadatak je, međutim, ispunjen – bila je ovo dobra provjera”, kazao je Mitrović.

“Crveni” su protiv jakog afričkog tima isprobavali razne varijante odbrane...

“Napadački nismo imali velikih problema, postigli smo 86 poena, a što se tiče odbrane - bilo je dobrih stvari, ali su nas i kažnjavali za neke greške. Oni su atletski dominantni, ali držali smo se i u tom segmentu. Imali smo problem u organizaciji, Čarapić je igrao, ali je fizički slabiji od Nigerijaca, pomagao je i Popović... Nadam se samo da Ivanovićeva povreda nije ozbiljna, a kada se sve sabere – momci su pokazali više nego protiv Irana”, rekao je Mitrović.

Do početka Mundobasketa i duela sa Grčkom, naredne nedjelje, Crna Gora će za dva dana odigrati i kontrolni meč sa Poljskom.

Bonus video: