Mlada reprezentacija izgubila od Islanda, u osmini finala s domaćinom

Rival u osmini finala će gotovo sigurno biti Grčka. Da su pobijedili, igrali bi sa mnogo slabijom Njemačkom
85 pregleda 4 komentar(a)
Mlada košarkaška reprezentacija, Foto: FIBA.COM
Mlada košarkaška reprezentacija, Foto: FIBA.COM
Ažurirano: 17.07.2017. 14:26h

Dvije užasne četvrtine skupo su koštale mlade košarkaše Crne Gore, koji su u posljednjem kolu grupe B na Evropskom prvenstvu izgubili od Islanda sa 60.50 (21:7, 6:22, 17:16, 6:15).

Izabranici Dušana Dubljevića su u drugom i završnom kvartalu postigli po svega šest poena, što su "ribari" kaznili i upisali prvu pobjedu u istoriji na šampionatima A divizije.

"Crveni" će zbog toga takmičenje u grupi B završiti na posljednjem mjestu, iako su oduševili u prva dva kola - sjajnu Tursku su dobili nakon produžetka, a od Francuske izgubili poslije 45 minuta igre.

Rival u osmini finala će im gotovo sigurno biti domaća Grčka, koja večeras protiv Njemačke može da potvrdi 1. mjesto u grupi A.

Da su savladali Island, crnogorski košarkaši bi bili 2. u grupi i igrali sa Njemačkom, koja je dobila samo slabu Češku, a izgubila je od Švedske.

Da stvar po Crnu Goru bude još gora, početak meča je bio kao iz snova - rival je za osam minuta dao svega dva poena, a prva četvrtina je završena rezultatom 21:7. Uzalud...

Protiv Islanđana je najefikasniji bio Miloš Popović sa 15 poena, ali je iz igre šutirao 22-5. Imao je i 13 skokova, a dabl-dabl je ostvario i Elvis Čekić (12 koševa i 10 uhvaćenih lopti), ali uz mnogo bolji procenat šuta (6-5).

Islanđane je predvodio 216 centimetara visoki centar Trigvi Hlijanson sa 19 pogodaka, 13 skokova i tri blokade.

Bonus video: