Mlada reprezentacija od subote na Evropskom prvenstvu na Kritu

Rivali "crvenih" u grupi su Turska, Francuska i Island
109 pregleda 0 komentar(a)
Mlada košarkaška reprezentacija Crne Gore, Foto: KSCG
Mlada košarkaška reprezentacija Crne Gore, Foto: KSCG
Ažurirano: 13.07.2017. 15:44h

Mlada košarkaška reprezentacija Crne Gore danas je otputovala za grčki Krit, gdje će od subote učestvovati na Evropskom prvenstvu za igrače do 20 godina.

Rivali "crvenih" u grupi su Turska (rival na startu), Francuska i Island, a sve selekcije izboriće plasman u osminu finala, nakon koje pobjednici idu u četvrtfinala, dok će poraženi nastaviti razigravanje za plasman od 9. do 16. mjesta i pokušati da izbjegnu posljednja tri mjesta, kako bi izborili opstanak u elitnom rangu.

"Siguran sam da ćemo na šampionatu u Grčkoj dati sve od sebe i da imamo šanse da ostvarimo cilj, a to je opstanak u A diviziji. Na startu nas očekuje Turska sa kojom smo u pripremnom periodu odigrali četiri meča i nema nepoznanica između nas. Turska je favorit i ozbiljna selekcija, ali pokazali smo u pripremnim mečevima da možemo da igramo sa svima i već na startu prvenstva imamo želju da pružimo maksimum i probamo da ostvarimo pobjedu. Odlazimo spremni na prvenstvo i vidjećemo da li će to biti dovoljno za ostvarenje cilja", kazao je selektor Dušan Dubljević.

Crnu Goru na EP u Grčkoj predstavljaće Ivan Ćorović (Crvena zvezda), Filip Bakić(Teodo), Milić Starovlah (Lovćen), Jovan Vojinović (Smedarevo), Pavle Čepić (Primorje), Nikola Vukčević (Primorje), Milan Šuškavčević (Fuenlabrada), Marko Grković (Primorje), Vladan Kaluđerović(Teodo), Matija Jokić (Vizura), Elvis Čekić (Studentski centar) i Miloš Popović (Teodo).

U stručnom štabu selektora Dubljevića su trener Vladimir Todorović, kondicioni trener Milovan Ljubojević, doktor Žan Mrdović i fizioetarapeut Petar Stojović.

"Imali smo odlične pripreme u našoj staroj bazi u Tivtu i dovoljan broj kontronih mečeva. U Tivtu smo dva puta savladali Tursku, a potom učestvovali na turnirima u Dubrovniku i Istanbulu. U pripremnim mečevima pokazali smo da imamo kvalitet, iako smo se suočili sa brojnim problemima, zbog čega u sastavu neće biti četiri-pet igrača koji bi bez sumnje bili putnici na Evropsko prvenstvo", istakao je Dubljević.

Bonus video: