Mlada reprezentacija počela pripreme za EP, i oslabljena želi opstanak u A diviziji

Pripreme za šampionat trajaće 44 dana, a pred selektorom Dušanom Dubljevićem je dosta problema zbog otkaza bitnih igrača, jer neće biti Čarapića iz Mege, kao ni Vojinovića
66 pregleda 0 komentar(a)
Mlada košarkaška reprezentacija Crne Gore, Foto: KSCG
Mlada košarkaška reprezentacija Crne Gore, Foto: KSCG
Ažurirano: 01.06.2018. 11:50h

Mlada muška (U20) košarkaška rreprezentacija Crne Gore počela je danas pripreme za nastup na Evropskom prvenstvu A divizije, koje se igra u Njemačkoj od 14. do 22. jula.

Pripreme za šampionat trajaće 44 dana, a pred selektorom Dušanom Dubljevićem je dosta problema zbog otkaza bitnih igrača, jer neće biti Ognjena Čarapića (Mega Bemax), kao ni Jovana Vojinovića (Beovuk), pa su pozicije 1 i 2 problematične...

"Do unazad tri četiri dana bio bih siguran u opstanak u A diviziji, možda čak i da napravimo realnom jednu utakmicu za plasman među osam i da imamo tu šanse, ali su nam se desili otkazi. Čarapića iz Mege koji je doživio povredu i u obrazloženju naveo da je potrebno vrijeme da se oporavi, nakon njega i Vojinovića, koji je trebalo da mu bude zamjena na poziciji 1 i opcija na dvojci, ali je otkazao. Uz to imamo povreda Miloševića koji je trebalo da igra na poziciji četiri. Sve to nas je poremetilo", kaže selektor Dubljević.

Naši momci će i u oslabljenom sastavu probati da izbore mjesto u eliti i za narednu generaciju. Rivali u grupi su Velika Britanija, Litvanija i Turska.

"Koliko nam je jaka grupa, još je teže ukrštanje. Idemo na Francusku, Španiju, Hrvatsku, biće jako teško. Čak i da smo u najjačem sastavu ne bi mogli da garantujemo da ćemo ostvariti pobjedu protiv tih selekcija. Ipak imamo 43 dana priprema i vjerujem da ćemo se spremiti na najbolji mogući način." zaključio je Dubljević.

Naša selekcija će odigrati nekoliko pripremnih utakmica. 20. i 21. juna će gostovati Hrvatskoj, zatim će na turniru u Tivtu, od 25. do 28. juna, odigrati mečeve sa Rusijom i Makedonijom. Na kraju generalna proba za prvenstvo biće turnir u Istanbulu od 3. do 7. jula.

"Oslabljeni smo neigranjem dvojice bitnih igrača. Opstanak je obaveza sve mimo toga bi bilo super. Neko četvrtfinale je san, jer nalazimo se u jakoj grupi, a još jače je ukrštanje. Biće izuzetno teško, ali vjerujem da možemo da ostvarimo taj neki rezultat koji smo zacrtali." kaže Miloš Popović, kapiten ove generacije.

U stručnom štabu selekcije pored Dušana Dubljevića su treneri Vladimir Todorović i Žarko Dragićević, kondicioni trener Milovan Ljubojević i fizioterapeut Petar Stojović.

Spisak

1. Nikola Vujović 2. Milić Starovlah 3. Andrija Slavković 4. Vladan Kaluđerović 5. Miloš Kostić 6. Vuk Popović 7. Milan Hajduković 8. Janko Čepić 9. Matija Jokić 10. Miloš Popović 11. Marko Simonović 12. Bogoslav Božović 13. Nikola Parača 14. Pavle Jovićević 15. Radule Raspopović 16. Bogdan Bojić

Bonus video: