Mornar bez Lukovića, Pavićević ne mijenja ambicije: Igrači moraju da vjeruju da mogu da pobijede svakoga

Gosti u Podgoricu dolaze bez jednog od najvećih aduta i najvažnijih igrača - Uroša Lukovića
2596 pregleda 0 komentar(a)
Mihailo Pavićević, Foto: Filip Roganovic
Mihailo Pavićević, Foto: Filip Roganovic

Nakon tri sedmice pauze nastavlja se ABA lige, a derbi je u ponedjeljak u Morači - Budućnost Voli i Mornar vode bitku za plej-of.

Gosti u Podgoricu dolaze bez jednog od najvećih aduta i najvažnijih igrača - Uroša Lukovića.

"Vrlo se iskomplikovala situacija s Lukovićem, tako da on sigurno neće igrati protiv Budućnosti. Nadamo se da će se što je moguće brže vratiti, ali prognoze doktora za sada nisu baš ohrabrujuće. Pratićemo situaciju… To je za nas sigurno veliki hendikep, jer sa njim i bez njega mi smo drugačija ekipa sa drugačijim konceptom igre", kazao je trener Mihailo Pavićević.

Izostanak dominantnog centra ne mijenja ambicije.

"Nema kukanja, nema vađenja na to što ne igraju jedan ili dva igrača, ima nas dosta, igrači koji izađu na parket Morače u ponedjeljak, treba da daju sve od sebe, da vjeruju u to što rade, da vjeruju da mogu da dobiju bilo koju ekipu u ABA ligi, uz sav dužan respekt prema protivniku. Sami držimo sudbinu u svojim rukama, eventualnim porazom ne bi zavisilo sve od nas", ističe Pavićević.

Pavićević ističe da će neizvjesnost oko plasmana u plej-of trajati do posljednjeg kola.

"Budite sigurni, neće se znati ništa do posljednjeg kola. U svakom slučaju, očekujem dobru utakmicu, rezultat je teško prognozirati iako ponavljam da je Budućnost favorit, ali i nama bi ova pobjeda mnogo značila, vjerujem – učešće u plej-ofu", zaključio je trener Mornara.

Budućnost ima skor od 14 pobjeda i pet poraza, Mornar sa učinkom 12-7 dijeli treće mjesto sa Crvenom zvezdom i Cedevitom Olimpijom.

Bonus video: