Mornar bez velikih ambicija u Avelinu

Umor je prisutan, ritam je naporan, zna se ko je favorit, ali predaje nema...
77 pregleda 0 komentar(a)
Mornar Krka, Foto: Aba-liga.com
Mornar Krka, Foto: Aba-liga.com
Ažurirano: 11.01.2017. 12:22h

Nakon jednog od najvažnijih trijumfa ove sezone u ABA ligi, nad ekipom Olimpije, predaha za barske košarkaše nema.

Iako je put u Avelino relativno kratak, i nema dugih presijedanja i napornog putovanja, tim Đorđija Pavićevića realno gleda na večerašnje gostovanje (20.30 sati).

Šanse za plasman u narednu rundu FIBA Lige šampiona su praktično izgubljene, Mijović i drugovi su u nekoliko navrata dostojanstveno reprezentovali jedinog crnogorskog predstavnika u ovom novoformiranom takmičenju, ali su se rivali sa znatno većim budžetom ipak pokazali kao "krupan zalogaj" za naš tim.

Umor je prisutan, ritam je naporan, zna se ko je favorit, ali predaje nema...

"Sve smo bili podredili važnom meču sa ekipom iz Slovenije, i to se vidjelo na parketu „Topolice“. Možda smo čak i lakše došli do trijumfa nego što smo očekivali, ali smo rekli da je sve u pripremi meča. Opušteno idemo na megdan sa favoritom, ekipom Avelina. Ali to ne znači da ćemo „spustiti gard“ prema rivalu. Moramo odmoriti nekoliko ključnih igrača, tako da će rotacija i promjena biti sigurno. Znamo da moramo da se predstavimo u što boljem svijetlu, i ko god bio na parketu, to mora da ima u glavi tokom cijelog meča", rekao je pomoćni trener Ljubomir Vujačić.

A centar Radoje Vujošević igra u sve boljoj formi. Naročito je to evidentno bilo u nekoliko prethodnih mečeva.

On i Pavić su dali Mornaru ono što je ranije nedostajalo- čvrstinu u reketu. Ipak, domaćin je favorit, uoči ovog meča ima skor 8-3, dok su Barani upisali dvije pobjede i devet poraza, računajući i onaj protiv Avelina u Baru (67:76).

"Ne gajimo neke pretjerane iluzije da možemo da iznenadimo favorita, i to na njihovom parketu. Ali košarka je čudna igra, i mi smo u usponu forme. Tačno je da smo unaprijedili određene segmente igre, ali se ne smije zaboraviti da nas za par dana čeka važan meč sa FMP-om. Ipak, to ne znači predaju u Italiji. Čvrsto, hrabro, otvorenog srca, pa što bude", rekao je sve bolji centar Mornara Vujošević.

Bonus video: