Mornar dočekuje Izraelce, Ulcinj gostuje u Mostaru

Oba trenera optimistički raspoloženi pred iskušenja koja slijede njihovim izabranicima. Dueli u Baru i Mostaru igraju se od 18 sati
0 komentar(a)
Mihailo Pavićević, Foto: Savo Prelević
Mihailo Pavićević, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 25.10.2011. 20:30h

Košarkaši Mornara ove sezone nisu osjetili gorčinu poraza, a ekipa koju sa klupe predvodi Mihailo Pavićević igra brzu i poletnu košarku čiji je akcenat stavljen na velikom broju kontranapada i igri za poen više.

Međutim, veliko iskušenje mladu barsku ekipu čeka sjutra veče od 18 časova u "Topolici“. Na noge stiže bogata i kvalitetna ekipa BC Galila iz Izraela, čiji je budžet procijenjen na oko 1,5 miliona eura...

"Upravo taj podatak bi poslužio kao dobar alibi treneru da kaže da se protiv jednog takvog tima ništa ne može uraditi i da je poraz logičan splet okolnosti. Ali ja nisam takav i nikad mi jedna takva tvrdnja neće poslužiti kao alibi. Naša želja je jasna, naš cilj je rezultat. Osnovno pitanje je kako doći do njega kada naspram sebe imate izuzetno kvalitetan sastav. Moramo biti pravi kada je najteže. Skenirali smo igru protivnika, znamo naše prednosti i trudićemo se da ih što više iskoristimo", rekao je u svom stilu trener Mornara Mihailo Pavićević.

Uprava Mornara donijela je odluku da i ovoga puta ulaz bude slobodan.

Svim navijačima na ulazu će biti podijeljene ulaznice od kojih svaka konkuriše za jednu od nekoliko vrijednih nagrada koje su obezbijedili čelni ljudi kluba u saradnji sa sponzorima.

Ulcinj nije najbolje startovao u novoj sezoni. Prvo je poražen od Feni Industrije u Balkanskoj ligi pred svojim navijačima (59:53), a potom i od Mogrena u domaćem šampionatu (71:68).

Ta dva neuspjeha teško su pala izabranicima Nikola Milatovića, koji će sjutra veče protiv Zrinjskog pokušati da ostvari prvi trijumf i najavi bolje dane.

"Ako odigramo odbranu kojom bi sveli protivnika na nekih 60 do 70 poena, imali bi veliku šansu da trijumfujemo. Naravno, moraćemo i u napadu biti znatno bolji, a tu nam je do sada najviše škripalo. Ono što znamo je da imaju sjajnog američkog centra Marsela Džonsa, koji skoro na svakom meču ima “dabl-dabl“ učinak, a na prošlom je imao 17 poena i čak 20 skokova, od čega devet u napadu. Tu su još nama dva dobro poznata imena, Siniša Tepavčević i Aleksandar Radulović, koji su prošle sezone bili naši članovi. Očekujem njihovu jaku igru u reketu, a nadam se da će i naš Amerikanac Pol Kirkpatrik odigrati na nivou partija iz pripremnih utakmica, s obzirom da na ova tri zvanična meča nije pokazao ama baš ništa", istakao je strateg Ulcinjana.

Duel u dvorani “Bijeli brijeg” igra se od 18 sati, a sudiće arbitri iz Srbije - Miodrag Ličina, Branislav Mrdak i Branko Vorkapić.

Bonus video: