Mornar ipak nastavlja takmičenje u Evropi!

S obzirom na to da su Estudijantes i Šalon u grupi od osam učesnika, koji nisu ušli u završnicu FIBA Lige šampiona, a ne igraju FIBA Evrokup, njihovo mjesto zauzimaju dvije najbolje trećeplasirane ekipe iz druge faze FIBA Evrokupa
6 komentar(a)
kk budućnost kk mornar, Foto: Savo Prelević
kk budućnost kk mornar, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 07.02.2018. 22:29h

Iako su večeras doživjeli katastrofalan poraz u Minsku, od Cmokija i zauzeli treće mjesto u grupi, košarkaši Mornara nisu završili nastup u FIBA Evrokupu.

Barski tim igraće u osmini finala, zbog prilično komplikovanog i administrativno zapetljanog sistema takmičenja.

O čemu je, naime, riječ.

U osminu finala FIBA Evrokupa idu po dvije prvoplasirane ekipe iz četiri grupe druge faze, kao i osam najslabijih timova iz FIBA Lige šampiona.

Caka je, međutim, u tome što Estudijantes, Šalon, Strazbur i AEK, učesnici Lige šampiona, imaju ugovor sa FIBA da ni u jednom slučaju ne igraju Evrokup.

S obzirom na to da su Estudijantes i Šalon u grupi od osam učesnika, koji nisu ušli u završnicu FIBA Lige šampiona, a ne igraju FIBA Evrokup, njihovo mjesto zauzimaju dvije najbolje trećeplasirane ekipe iz druge faze FIBA Evrokupa.

A to su Mornar i kiparski Keravnos.

Barani su, dakle, među 16 ekipa koje idu dalje. Žrijebom, koji će se obaviti u četvrtak od 11 sati, dobiće rivala u osmini finala, a to neće moći da budu Baken i Cmoki.

Potencijalni rivali su Le Portel (Francuska), Fehervar (Mađarska), Donar (Holandija), Nižnji Novgorod (Rusija), Kormend (Mađarska), Kluž (Rumunija) Sasari (Italija), Ventspils (Letonija), Avelino (Italija), Venecija (Italija) i Ostende (Belgija).

Bonus video: