Mornar obezbijedio četvrtfinale: Blistao Nidam, Vranješ meč-viner

Izabranici Mihaila Pavićevića ostvarili su četvrtu uzastopnu pobjedu, osmu na posljednjih devet mečeva i potvrdili da su u velikoj formi
71 pregleda 7 komentar(a)
Derik Nidam, Foto: Aba-liga.com
Derik Nidam, Foto: Aba-liga.com
Ažurirano: 24.01.2018. 18:59h

Mornarova serija traje, evropska priča ide dalje – pobjedom nad Solnokom u gostima 92:89, barski košarkaši su dva kola prije kraja obezbijedili plasman u četvrtfinale FIBA Evrokupa.

Mornar ima dvije pobjede više od mađarskog predstavnika i bolji međusobni skor, ali i šansu da kao pobjednik grupe K dočeka završne borbe, jer dočekuje danski Baken, od koga je izgubio u gostima poslije produžetka 93:92.

Izabranici Mihaila Pavićevića ostvarili su četvrtu uzastopnu pobjedu, osmu na posljednjih devet mečeva i potvrdili da su u velikoj formi.

Izjednačen i uzbudljiv meč, odlučen je u dramatičnoj završnici. Sjajni Derek Nidam je sa dvije vezane trojke donio svom timu devet poena prednosti, dva i po minuta prije kraja – 88:79.

Izgledalo je da je sve gotovo, ali je Solnok serijom 7:0 smanjio na 88:86.

Uslijedila je penal završnica, u kojoj je Nemanja Vranješ pogodio dva od četiri bacanja, a David Vojvoda bio, takođe, polovičan za 89:90 šest sekundi prije kraja.

Vranješ je još jednom fauliran, ovoga puta bio oba puta precizan, a Peri nije uspio da izbori produžetke šutem uz zvuk sirene.

Nidam je meč završio sa 24 poena, uz šest trojki iz 12 pokušaja, 19 je upisao Vranješ, a 15 Brendis Rejli-Ros.

Bonus video: